Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.05.2023 11:40

O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov


Na archívnej snímke pohľad na fontánu a v pozadí výškovú budovu na Námestí SNP v Partizánskom. Snímka zdroj: (tasr).


Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.


O hlasy občanov sa bude na základe rozhodnutia rady pre komunitný participatívny rozpočet uchádzať 18 projektov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu.

O tom, ktoré komunitné projekty získajú financie z rozpočtu na realizáciu, môžu obyvatelia rozhodnúť prostredníctvom SMS hlasovania. To potrvá do 15. mája. Radnica finančne podporí prvých desať zámerov, dostať musia minimálne 50 SMS hlasov.

Obyvatelia môžu svojimi hlasmi podporiť Baťoviansky rínok, vybudovanie oddychových alebo zelených zón pri viacerých školách, pohybovú výchovu predškolákov i piaty ročník večerného behu mestom. O podporu z rozpočtu mesta sa uchádzajú aj projekty Krása v krojoch ukrytá, Snoezelen, úprava centra Návojoviec, Zviera ako spoločník a terapeut, Spolupracujme spolu či Hry pre radosť.

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. V tomto roku vyčlenila radnica na projekty 20 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
14.05.2019
Do verejného hlasovania za okres Ilava postúpilo osem jedinečných projektov
Do polovice mája budú v jednotlivých okresoch prebiehať verejné zvažovania projektov, v ktorých jednotlivé subjekty žiadajú o finančnú podporu v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK. Počas druhého májového piatku bolo do hlasovania posunutých 8 originálnych zámerov z okresu Ilava.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %