Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
11.10.2023 04:05

Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka (archív red.)


Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.


Svojím hlasom môžu podporiť vydanie knihy príbehov v topoľčianskom nárečí s názvom Žoch plný humoru, realizáciu veľkorozmernej maľby na ulici P. O. Hviezdoslava či vytvorenie oddychovo-náučnej zóny pri fontáne na Kuzmányho ulici.         

O podporu z participatívneho rozpočtu sa uchádza aj projekt na revitalizáciu sochy sv. Floriána z 18. storočia, vytvorenie multifunkčného priestoru pre celú rodinu, či zámer na skrášlenie oplotenia futbalového štadióna maľbou s názvom Pocta topoľčianskym športovcom.         

Ako pripomenul mestský úrad, schválené projekty sa budú realizovať v priebehu roka 2024. "Participatívny rozpočet predstavuje nástroj, ktorý podporuje aktívne zapojenie obyvateľov Topoľčian do správy a rozvoja mesta. Cieľom je zvýšiť účasť obyvateľov na verejných rozhodnutiach samosprávy a vytvoriť im priestor pre ich aktivity," doplnila radnica.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
05.03.2021
Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch
V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.
viac
02.10.2021
KSK spúšťa participatívny rozpočet, o projektoch rozhodne hlasovaním verejnosť
Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlasuje výzvu na predkladanie návrhov o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa zrealizujú v rámci participatívnej časti krajského rozpočtu. Občania tak budú môcť po prvýkrát v histórii kraja rozhodovať, kam pôjdu verejné peniaze.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %