Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.03.2021 10:20

Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch


Ilustračná snímka: (tasr).


V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.


Svoj hlas môžu ľudia poslať pomocou SMS správy do 15. marca. „Každý má možnosť podporiť jeden až osem projektov. Hlasovanie je bezplatné,“ informovala radnica. Väčšina z predložených projektov je zameraná na skrášlenie verených priestorov, ekologické aktivity či výstavbu rôznych herných prvkov v prírode.

Ako pred časom informoval magistrát, podporené by mali byť predovšetkým investície, ktoré majú dlhodobý prínos pre kvalitu života v meste a vyžadujú si odbornú prípravu zo strany mestského úradu. „Maximálna výška podpory pre jedno zadanie je 3000 eur a zahrňuje náklady na vlastnú realizáciu a náklady spojené s vypracovaním technickej dokumentácie,“ pripomenul mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2020
O podpore projektov z participatívneho rozpočtu rozhodne verejnosť
Novozámocká radnica v týchto dňoch spustila verejné hlasovanie o projektoch, ktoré mesto podporí z participatívneho rozpočtu. Celkovo je v ňom vyčlenených 20 000 eur. O podporu sa uchádza 12 projektov.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
15.08.2022
Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov
Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %