Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
23.05.2022 02:25

O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 15 komunitných projektov


Ilustračná snímka.


Mesto Partizánske opäť finančne podporí zo svojho rozpočtu projekty na zlepšenie komunitného života. O podporu verejnosti sa uchádza 15 zámerov, samospráva prerozdelí sumu 10 000 eur desiatim s najväčším počtom SMS hlasov. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu v Partizánskom.


Do verejného hlasovania odobrila 15 vybraných komunitných návrhov projektov rada pre komunitný participatívny rozpočet. Zároveň odsúhlasila zmenu počtu zámerov, ktoré po hlasovaní mesto podporí, a to z pôvodných piatich na desať. Dotácia na jeden projekt bude vo výške maximálne 1000 eur namiesto pôvodných 2000 eur.

O hlasy verejnosti sa uchádzajú projekty triedeného zberu odpadu Rodičovského združenia pri Gymnáziu, ochrany pred požiarmi dobrovoľného hasičského zboru Partizánske - Veľké Bielice i vedy plnej vedomostí od Neformálneho združenia pri Amavet klube a Centre voľného času. Financie chce získať i Základná škola (ZŠ) Malinovského na oddychovú zónu, ZŠ s Materskou školou (MŠ) Veľká okružná na futbalovú arénu, Zápasnícky klub Partizánske na skvalitnenie tréningového procesu a ZŠ R. Jašíka na relaxačnú zónu.

Na projekt Bezpečne v škôlke chce získať dotáciu občianske združenie Batania, na outdoorovú čitáreň Cirkevná ZŠ s MŠ Jána Krstiteľa, na areál zdravia ZŠ Športovcov a na štvrtý ročník večerného behu mestom Atletický oddiel Partizánske.

Centrum Naša chalúpka sa uchádza o hlasy so zámerom Bezpečnosť nadovšetko, Stredná odborná škola J. A. Baťu s projektom Načerpajme energiu, Fabrika umenia s aktivitou Baťovany.sk do celého regiónu a Užitoční ľudia s podujatím Baťoviansky rínok.

Verejnosť môže poslať hlasy vybraným projektom do 31. mája. Samospráva finančne podporí prvých desať projektov. Na to, aby získali dotáciu, musia mať minimálne 50 SMS hlasov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
11.10.2023
Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu
Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.
viac
17.05.2024
Partizánske z rozpočtu podporí desať komunitných projektov
Finančnú podporu z rozpočtu mesta Partizánske dostane tento rok desať komunitných projektov. Rozhodla o tom verejnosť v SMS hlasovaní. Združenia si prerozdelia v rámci Komunitného participatívneho rozpočtu sumu 15.000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %