Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
19.04.2024 05:05

Pri elektronických testoch na vodičský preukaz je neúspešnosť vyššia


Ilustračná snímka (TASR)


Po zavedení elektronických skúšobných testov na vodičský preukaz sa počet neúspešných skúšok zvýšil. Pohybuje sa okolo 23 percent, pri papierových testoch išlo približne o 12 percent.


Uviedla to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "Zavedenie elektronických skúšobných testov hodnotíme veľmi pozitívne. Vykonávanie teoretickej skúšky odbornej spôsobilosti je efektívne, transparentné a objektívne bez vonkajšieho zásahu skúšobného komisára. Týmto spôsobom teoretickej skúšky sa zvyšuje úroveň vzdelávania žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia v autoškolách," skonštatovala policajná hovorkyňa.         

Skúšobné otázky sa od zavedenia novej formy testov zatiaľ nemenili. "V tomto roku však máme v pláne aktualizovať skúšobné otázky a prípadne ich doplniť aj o nové skúšobné otázky," doplnila hovorkyňa.         

Približne za rok testovania elektronickou formou sa vykonalo celkovo 88.377 teoretických skúšok u 67.755 žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia. "Papierové" skúšobné testy sa v súčasnosti už pri skúške z odbornej spôsobilosti nepoužívajú.         

Elektronické skúšobné testy na vodičský preukaz sa zaviedli od apríla 2023. Testuje sa v skúšobných miestnostiach na okresných dopravných inšpektorátoch. Test si možno vyskúšať na webe Ministerstva vnútra SR.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Elektronické občianske preukazy sú podľa vyjadrenia MV SR stále bezpečné
Počas uplynulých dní prenikli z viacerých kruhov informácie o možnej zraniteľnosti čipov, ktoré používame aj na slovenských občianskych preukazoch. V tejto súvislosti viaceré médiá naznačujú, že elektronická komunikácia pri použití elektronického OP prestáva byť bezpečná.
viac
02.11.2017
MV SR od 31. októbra vymieňa potenciálne zraniteľné e-podpisy za bezpečnejšie
Na pracoviskách dokladov je od 31. októbra možné požiadať o výmenu certifikátov pre elektronický podpis za bezpečnejšie, 3072-bitové certifikáty.
viac
15.05.2020
Štatutári viacerých typov organizácií budú potrebovať elektronický OP
Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) aktivuje elektronické schránky na doručovanie pre subjekty a organizácie, ktoré nie sú zapísané v Obchodnom registri SR, a to na základe zákona o e-Govermente.
viac
18.09.2023
Ružové vodičské preukazy si treba vymeniť do konca roka
Ružové vodičské preukazy vydávané od vzniku SR do apríla 2004 si treba vymeniť do konca roka. Ich platnosť sa končí 31. decembra 2023. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %