Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
21.04.2022 03:20

Poltár sa uchádza o podporu štyroch projektov, priniesť by mohli 340 000 eur


Mestský úrad Poltár.


Mesto Poltár je aktuálne zapojené do štyroch výziev na podporu svojich projektov, ktoré by v prípade schválenia priniesli do rozpočtu samosprávy viac ako 340 000 eur.


Z mimorozpočtových zdrojov sa uchádza o príspevky na auto, ktoré má slúžiť na prevoz osôb s obmedzenou schopnosťou pohybu, na rekonštrukciu autobusových zastávok, obnovu základnej technickej infraštruktúry pre obyvateľov marginalizovaných rómskych komunít (MRK) a na výstavbu Mohyly padlého hrdinu Ladislava Žiláka.

Ako informuje primátorka mesta Martina Brisudová, v prípade vozidla pôjde o auto špeciálne upravené, ktoré bude slúžiť na poskytovanie terénnej a sociálnej služby. Celkové oprávnené výdavky predstavujú takmer 42 216 eur. "Realizáciou projektu prispeje mesto ku komfortnejšej preprave občanov, ktorí sú odkázaní na osobnú prepravu vzhľadom na svoj zdravotný stav a ich finančná a osobná situácia neumožňuje obstaranie a obsluhovanie vlastného osobného vozidla," priblížila primátorka.

Čo sa týka autobusových zastávok, vďaka tomuto projektu by došlo k výmene piatich existujúcich zastávok za nové, moderné, vybavené informáciou o čase a najbližších spojoch, spolu s mapou územia a okolia mesta. Požadovaná výška príspevku na rekonštrukciu tvorí takmer 74 327 eur.

V prípade schválenia žiadosti o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu základnej technickej infraštruktúry pre obyvateľov MRK, získa samospráva 205 000 eur. Cieľom projektu je zlepšiť prístup obyvateľov MRK k službám nevyhnutných pre každodenný život prostredníctvom dobudovania pozemných komunikácií. "Pôjde o rekonštrukciu cesty k bytovým domom o dĺžke takmer 155 m a chodníka o dĺžke 560 metrov na ulici Slobody," uviedla primátorka.

Mesto sa zapojilo aj do výzvy Ministerstva obrany SR určenej na ochranu a rozvoj historického a kultúrneho dedičstva so zameraním na vojenské dejiny. V rámci predkladaného projektu plánuje výstavbu Mohyly pre padlého hrdinu Ladislava Žiláka, ktorý sa pred viac ako storočím narodil v Poltári a počas 2. svetovej vojny bol palubným rádiotelegrafistom 311. československej bombardovacej perute, padol na západnom fronte. Mesto sa tu uchádza o finančný príspevok 22 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2017
Rok zelene a materských škôl v Banskej Bystrici
Banskobystrickí poslanci na svojom 21. zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2018. Počíta s investíciami do obnovy materských a základných škôl, miestnych komunikácií, športovej infraštruktúry i do budovania parkovísk.
viac
19.06.2020
Do malaciek mieria ďalšie eurofondy vo výške 800 000 eur
Mesto Malacky bolo úspešné v ďalších dvoch žiadostiach o dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
23.12.2020
Podpora Programu rozvoja vidieka v roku 2020
V rámci Programu Rozvoja vidieka SR 2014 -2020 bolo v roku 2020 vyhlásených 5 výziev. Novinku predstavovali dve výzvy, kde sa listinné doručenie žiadosti o nenávratný finančný príspevok nahradilo výlučne elektronickým doručením.
viac
31.12.2020
Mestá a obce pod Tatrami chcú spolupracovať v rozvoji regiónu
Mestá Poprad, Kežmarok, Svit a Vysoké Tatry sa v spoločnom memorande dohodli o vzájomnej spolupráci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %