Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.06.2020 06:30

Do malaciek mieria ďalšie eurofondy vo výške 800 000 eur


Ilustračná snímka.


Mesto Malacky bolo úspešné v ďalších dvoch žiadostiach o dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


Prvým príspevkom je 377 000 eur na výstavbu mestského komunitného centra a druhým 433 000 eur pre neziskovú organizáciu Vstúpte, ktorá pomáha ľuďom s mentálnym postihnutím.

Projekt mestského komunitného centra vyrastie v areáli centra voľného času (CVČ). „Pôjde o multifunkčnú stavbu, ktorá vznikne na mieste jedného z pavilónov. Okrem iného ju bude tvoriť viacúčelová sála so zázemím a miestnosti na rôzne druhy terapie (arteterapia, muzikoterapia, psychoterapia). Komunitné centrum bude bezbariérové a vybavené vnútorným výťahom,” informovala hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová.

Projekt bude plynulým pokračovaním činnosti už existujúceho klubu zdravotne znevýhodnených a nadviaže na doterajšiu spoluprácu so zariadeniami pre deti a mládež v Malackách a výchovno-vzdelávacími centrami v okolitých obciach.

Druhým úspešným projektom je rekonštrukcia a prístavba rehabilitačného strediska neziskovej organizácie Vstúpte, ktorá pomáha ľuďom s mentálnym postihnutím. „Za získanú dotáciu sa kompletne zrekonštruuje a rozšíri súčasná budova, kde pribudnú nové priestory vrátane chránenej dielne. Zároveň sa postaví výťah, aby bol celý priestor bezbariérový,” ozrejmila hovorkyňa.

Mesto Malacky pomohlo s prípravou projektovej dokumentácie a s podaním žiadosti, rovnako poslanci mesta odsúhlasili pomoc samosprávy s kofinacovaním eurofondového projektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
V Žarnovici začali s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska
V Žarnovici začínajú v týchto dňoch s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska, z ktorého by sa malo stať moderné centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS).
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %