Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.06.2020 03:10

V Žarnovici začali s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska


Snímka zdroj: (zarnovica.sk).


V Žarnovici začínajú v týchto dňoch s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska, z ktorého by sa malo stať moderné centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS).


Časť objektu už aktuálne neslúži svojmu účelu, realizujú sa tu prípravné práce na rekonštrukciu.

Viceprimátorka Žarnovice Alena Kazimírová priblížila, že prvá etapa prác v interiéroch ambulancií, ktoré boli umiestnené v tzv. prístavbe zdravotného strediska, začne od pondelka 15. júna. Trvať by mala približne tri mesiace. Po ich ukončení budú práce zamerané na obnovu hlavnej časti budovy.

V prístavbe sídlili štyri ambulancie, tri z nich nájdu pacienti počas rekonštrukcie vo vhodných náhradných priestoroch. Vedenie mesta podľa jej slov komunikovalo s dotknutými lekármi o možnostiach náhradných priestorov a ponúklo im pomoc pri sťahovaní.

Na rekonštrukciu zdravotného strediska získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 782 300 eur. Projekt počíta s komplexnou rekonštrukciou jestvujúcich priestorov, výstavbou schodiska a šachty pre výťah, a tiež nadstavbou na nižšej časti. Kým aktuálne je v stredisku 12 ambulancií, po rekonštrukcii by ich malo byť 15.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2020
Mesto Medzev začalo s rekonštrukciou zdravotného strediska
Mesto Medzev začalo s komplexnou rekonštrukciou zdravotného strediska na Kováčskej ulici, vzniknúť má z neho centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Informoval o tom primátor Matej Smorada.
viac
26.05.2020
Zdravotné stredisko v Medvedzí prechádza modernizáciou
Zdravotné stredisko v Tvrdošíne – Medvedzí bude po novom modernejšie. Od polovice mája tu realizujú rekonštrukciu ambulancií i spoločných priestorov. Mesto Tvrdošín o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
19.06.2020
Do malaciek mieria ďalšie eurofondy vo výške 800 000 eur
Mesto Malacky bolo úspešné v ďalších dvoch žiadostiach o dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
02.02.2021
Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli
V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %