Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
31.03.2022 08:25

NKN podporí grantmi verejnoprospešné projekty v Hurbanove


Nitrianska komunitná nadácia - logo.


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) zverejnila grantovú výzvu s názvom Tu sme doma. V rámci nej podporí grantmi verejnoprospešné projekty v Hurbanove.


Cieľom programu je podporiť vzájomnú spoluprácu aktívnych ľudí v Hurbanove, predovšetkým v oblasti ochrany životného prostredia. „Pridaná hodnota predkladaných projektov spočíva v tom, že žiadatelia na nich aktívne participujú na dobrovoľníckej báze, bez nároku na odmenu, pričom využívajú svoje vedomosti a skúsenosti,“ uviedla NKN.

Šancu na získanie grantu v maximálnej výške 4000 eur majú projekty zamerané na zodpovedný prístup k pitnej vode alebo na znižovanie odpadov. Podporu môžu získať aj zámery na znižovanie uhlíkovej stopy, napríklad pri rozvoji cyklodopravy, či aktivity smerované na zakladanie a aktívne využívanie komunitných záhrad, úpravu verejných priestranstiev a ďalší rozvoj miestnych komunít.

Termín uzávierky na predkladanie projektov je 6. mája. Tie, ktoré získajú grant, sa musia zrealizovať v čase od 1. júna do 30. novembra. „O podporu sa môžu uchádzať všetky neziskové a verejnoprospešné organizácie i neformálne skupiny občanov z Hurbanova,“ doplnila NKN.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2016
Grantový program Obce bližšie k vám 2016 - Výzva na predkladanie projektov
Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje grantový program zameraný na ochranu a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva našich obcí. Nadácia prerozdelí v grantovom programe prostriedky v celkovej výške 70 000 eur.
viac
15.01.2018
Komárno sa môže dostať z tzv. „čiernej listiny“
Od januára nadobudne účinnosť novela zákona, vďaka ktorej sa Komárno môže dostať z tzv. „čiernej listiny“.  A tak od začiatku  roka bude opäť možné získavať podporu prostredníctvom úspešných verejných a európskych tendrov.
viac
20.07.2019
Nadácia podporí sumou vyše 30-tis.eur realizáciu 12 projektov
Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci so spoločnosťou Heineken Slovensko, a. s., podporí sumou 30-tis.eur projekty, ktorých autormi a realizátormi sú obyvatelia Hurbanova. Podporu z programu Tu sme doma získalo v tomto roku 12 projektov z oblasti športu, kultúry či životného prostredia.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %