Štvrtok 16.05.2024
Dnes má meniny 
Svetozár
°C
29.04.2024 07:50

Dnes sa koná Deň ZMOS v Nitrianskom kraji


Snímka zdroj ZMOS


Predseda a podpredsedovia Združenia miest a obcí Slovenska sa v pondelok 29. apríla 2024 zúčastnia na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí v Nitrianskom kraji.


Vedenie ZMOS bude na zasadnutí Regionálneho združenia Tribecko–inovecký región a spoločnom zasadnutí Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a Združenia miest a obcí okresu Komárno. Program spoločných rokovaní s členmi ZMOS organizovaných v regionálnych štruktúrach sú aktuálne témy a problémy miestnych samospráv a aktivity a iniciatívy združenia.

Počas tohto dňa ZMOS absolvuje aj diskusiu so študentmi na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre  v rámci spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov „Máte slinu?“.

Súčasťou rokovaní s regionálnymi združeniami miest a obcí v Nitrianskom kraji bude aj tlačový brífing ZMOS k aktuálnym témam miest a obcí v Nitrianskom kraji (financovanie regionálnych priorít miest a obcí zo zdrojov EÚ v kraji), ktorý sa uskutoční 29. apríla 2024 (pondelok) o 13:30 hod v priestoroch MsÚ Nové Zámky za účasti predsedu ZMOS Jozefa Božika, podpredsedov ZMOS, predsedov a členov regionálnych združení miest a obcí:

- prvého podpredsedu ZMOS a starostu obce Ratkovce Martina Červenku,

- podpredsedníčky ZMOS, predsedníčky Komory obcí ZMOS a starostky obce Janova Lehota Boženy Kováčovej,

- podpredsedníčky Komory obcí ZMOS a starostky obce Kynceľová Martiny Kubišovej,

- predsedu RZ Tribecko–inoveckého región a starostu obce Kovárovce Andreja Čopíka / primátorky mesta Topoľčany Alexandry Gieciovej,

- predsedu Regionálneho združenia miest a obcí novozámockej, štúrovskej a šurianskej oblasti a primátora mesta Nové Zámky Otokara Kleina.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2019
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho krajas prívlastkom legendárny, sa uskutoční v utorok 1. októbra 2019, kedy sa už po šiestykrát otvoria brány župného úradu v Trenčíne širokej verejnosti.
viac
29.12.2020
NSK plánuje na budúci rok preinvestovať desiatky miliónov eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje v roku 2021 investície do viacerých oblastí. Aj napriek tomu, že pre pandémiu ochorenia COVID-19 očakáva výpadok príjmov, na investičné akcie vyčlenil desiatky miliónov eur.
viac
07.10.2023
Trnavský samosprávny kraj pripravuje deň očkovania proti vírusu HPV
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravuje ďalší špeciálny deň očkovania proti vírusu HPV. Ako informoval, konať sa bude 21. októbra v ambulanciách v Dunajskej Strede, Skalici a v Trnave.
viac
30.04.2024
V poradí štvrtý Deň ZMOS sa konal v Nitrianskom kraji
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravilo štvrtý Deň ZMOS. Tentoraz sa uskutočnil v Nitrianskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %