Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.06.2023 01:30

Mesto otvorilo zrekonštruovanú športovú halu Stará jazdiareň


Snímka zdroj: (Mesto Košice).


Zrekonštruovanú športovú halu známu najmä ženským basketbalom v piatok slávnostne otvorili v Košiciach. Obnova a modernizácia haly s novým názvom Stará jazdiareň stála 3,1 milióna eur.


Na projekt rekonštrukcie bývalej Angels Arény získalo mesto dotáciu z Fondu na podporu športu v sume 1,25 milióna eur, zvyšok financovalo z vlastného rozpočtu. Viac ako storočný objekt je národnou kultúrnou pamiatkou a pôvodne slúžil ako jazdiareň pre niekdajšie delostrelecké kasárne. Na športovú halu ju prebudovali v roku 1950.

Vynovená multifunkčná hala má poskytnúť kvalitné podmienky na športové tréningy a súťaže, slúžiť by mala aj na kultúrno-spoločenské akcie. Súčasťou otvorenia bol exhibičný basketbalový zápas detí.

Primátor mesta Jaroslav Polaček poukázal na náročnosť projektu aj vzhľadom na vek budovy a pripomienky pamiatkarov, ocenil však výsledný vzhľad objektu. "Samotná hala potrebuje ešte niektoré doplnky, je to najmä video a audiotechnika, to znamená, aby tu boli informačné tabule či dobrý zvuk na športové zápasy," povedal. Doplnil, že v pláne je ďalej revitalizácia okolia.

"Hala prešla premenou, máme tu novú palubovku, nové hľadisko, nové zázemia, podarilo sa nám zvýšiť kapacitu v šatniach, máme bezbariérové vstupy," priblížil vedúci vedúci oddelenia športu a mládeže magistrátu Mário Švec. Objekt bude slúžiť pre mládežnícky aj vrcholový šport a základné rokovania už prebiehajú so zástupcami klubov. "Verím, že tu nájdu svoj domovský stánok, či už basketbalisti alebo futsalisti," povedal Švec. K plnému spusteniu prevádzky haly dôjde v septembri.

Architekt Róbert Kiráľ z Krajského pamiatkového úradu v Košiciach ocenil výsledný projekt, pričom osobitne vyzdvihol realizáciu obnovy fasád a návrat k pôvodným mnohotabuľkovým oknám.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
17.02.2022
Detva začína s rekonštrukciou športovej haly
Mesto Detva začína s rekonštrukciou športovej haly. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude tento rok v lete v Banskej Bystrici.
viac
16.12.2022
V MČ Ťahanovce vyrastie nová športová hala
V košickej mestskej časti (MČ) Ťahanovce vyrastie nová športová hala. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní schválili zabezpečenie financovania jej výstavby formou bankového úveru.
viac
15.08.2023
Stavba športovej haly sa odkladá, obnoviť chcú areál školy
Plán vybudovať novú multifunkčnú športovú halu v Žarnovici sa zatiaľ odkladá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %