Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.04.2021 08:20

Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur


Mestská športová hala v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.


„Do prípravy sa zapojilo aj mesto Detva, pretože práve v detvianskej športovej hale sa uskutoční turnaj v hádzanej. Na to, aby sa mohol turnaj uskutočniť v Detve, je najprv potrebná rekonštrukcia športovej haly,“ zhrnul. „Kompletne chceme opraviť sociálnu prístavbu, kde vybudujeme osem šatní pre hráčov s kompletným sociálno-hygienickým zázemím, nové WC pre divákov a návštevníkov a nový bufet, z ktorého bude výhľad aj na palubovku,“ poznamenal.       

Ako dodal, nová bude aj zasadačka, v ktorej sa budú môcť uskutočňovať porady mužstiev alebo tlačové konferencie. Taktiež je naplánovaná nová VIP miestnosť s kuchynkou. „Na budove haly chceme komplexne obnoviť vonkajšiu fasádu a aj hlavný vchod pre návštevníkov. Urobiť tiež nový vchod pre hráčov, trénerov, rozhodcov a funkcionárov. Upravíme tiež prístupové chodníky a vybudujeme nové parkovacie miesta,“ vymenoval primátor.

Podľa neho mesto Detva už začalo s prípravou projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu športovej haly. Stavebné práce by sa mali začať v septembri tohto roka a ukončené by mali byť najneskôr vo februári budúceho roka. Na obnovu haly je vyčlenených 650.000 eur. „Rekonštrukčné práce budú financované zo štátneho rozpočtu a z rozpočtu mesta,“ dodal Šufliarský.

Športová hala v Detve slúži na športové aktivity ako minifutbal, volejbal a hádzaná. Využívaná je tiež na kultúrno-spoločenské podujatia, koncerty i aktivity pre študentov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
B. Bystrica obnoví ďalšiu MŠ z nórskych fondov
Obnovy sa už čoskoro dočká i Materská škola (MŠ) na Šalgotarjánskej ulici na banskobystrickom sídlisku Fončorda.
viac
17.02.2022
Detva začína s rekonštrukciou športovej haly
Mesto Detva začína s rekonštrukciou športovej haly. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude tento rok v lete v Banskej Bystrici.
viac
14.04.2022
Obnovu športovej haly plánujú ukončiť do konca júna
Rekonštrukcia športovej haly v Detve pokračuje. Podľa uzatvorenej zmluvy o dielo je ukončenie stavebných prác naplánované do konca júna tohto roka. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
01.07.2022
Stavebné práce na obnove športovej haly sa blížia ku koncu
Stavebné práce na obnove športovej haly v Detve sa blížia ku koncu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja s tým, že samospráva postupne pripravuje podklady pre podanie žiadosti o vydanie kolaudačného rozhodnutia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %