Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.04.2022 11:40

Obnovu športovej haly plánujú ukončiť do konca júna


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukcia športovej haly v Detve pokračuje. Podľa uzatvorenej zmluvy o dielo je ukončenie stavebných prác naplánované do konca júna tohto roka. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja.


Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude tento rok v lete v Banskej Bystrici. V rámci neho sa v detvianskej športovej hale uskutoční turnaj v hádzanej. Mesto Detva podpísalo zmluvu o dielo s víťazom verejného obstarávania, spoločnosťou I.K.M. Reality-Staving Banská Bystrica, a odovzdalo jej stavenisko.

Hovorca pripomenul, že v súčasnosti sú ukončené búracie práce v celom rozsahu. Išlo napríklad o demontáž stien dverí a stropov. „Vymurované je obvodové murivo a osadené sú už aj vonkajšie plastové okná,“ spomenul s tým, že ďalej stavbári urobili aj vnútorné betónové steny. Konštatoval tiež, že práce postupujú podľa harmonogramu.

Podľa mesta sú náklady na rekonštrukciu športovej haly vo výške 834 000 eur vrátane DPH, z toho je 550.000 eur dotácia z ministerstva financií. Samospráva ďalej schválila 85.000 eur na rekonštrukciu osvetlenia a 30 000 eur na vybavenie nových šatní, ako aj obslužných a reprezentačných priestorov.

Hlavný vstup vrátane bezbariérového vstupu a sociálne zariadenie pre návštevníkov sú zachované na prízemí. Na budove haly chcú komplexne obnoviť vonkajšiu fasádu a vo vnútri vybudovať šatne pre hráčov s kompletným sociálno-hygienickým zázemím. Nové bude aj WC pre divákov.

Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) sa uskutoční od 24. júla do 30. júla tohto roka. Po ukončení EYOF bude podľa samosprávy zrekonštruovaná športová hala slúžiť športovým klubom a aj obyvateľom mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
17.02.2022
Detva začína s rekonštrukciou športovej haly
Mesto Detva začína s rekonštrukciou športovej haly. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude tento rok v lete v Banskej Bystrici.
viac
01.07.2022
Stavebné práce na obnove športovej haly sa blížia ku koncu
Stavebné práce na obnove športovej haly v Detve sa blížia ku koncu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja s tým, že samospráva postupne pripravuje podklady pre podanie žiadosti o vydanie kolaudačného rozhodnutia.
viac
15.08.2023
Stavba športovej haly sa odkladá, obnoviť chcú areál školy
Plán vybudovať novú multifunkčnú športovú halu v Žarnovici sa zatiaľ odkladá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %