Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.07.2022 08:25

Stavebné práce na obnove športovej haly sa blížia ku koncu


Vizualizácia: (Mesto Detva).


Stavebné práce na obnove športovej haly v Detve sa blížia ku koncu. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja s tým, že samospráva postupne pripravuje podklady pre podanie žiadosti o vydanie kolaudačného rozhodnutia.


Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici. V rámci neho sa v detvianskej športovej hale uskutoční turnaj v hádzanej. Hovorca doplnil, že končia s prácami na vnútorných omietkach, keramických obkladoch a dlažbách. Montujú tiež kazetové stropy zo sadrokartónu na chodbách. Dokončujú aj montáž rozvodov ústredného kúrenia a vykurovacích telies. "Začíname aj s rekonštrukciou osvetlenia a stien v športovej hale," konštatuje samospráva s tým, že súčasťou prác je úprava vonkajších spevnených plôch položením betónovej dlažby na prístupových chodníkoch a cestách.

Mesto Detva podpísalo zmluvu o dielo s víťazom verejného obstarávania, spoločnosťou I.K.M. Reality-Staving Banská Bystrica. Vo februári tohto roka začala spoločnosť s rekonštrukciou. Hlavný vstup vrátane bezbariérového vstupu a sociálne zariadenie pre návštevníkov sú zachované na prízemí. V rámci obnovy pribudne napríklad osem šatní pre hráčov s kompletným sociálno-hygienickým zázemím a aj nové WC pre divákov.

Podľa mesta sú náklady na rekonštrukciu športovej haly vo výške 834 000 eur vrátane DPH, z toho je 550.000 eur dotácia z ministerstva financií. Samospráva ďalej schválila 85 000 eur na rekonštrukciu osvetlenia a 30 000 eur na vybavenie nových šatní, ako aj obslužných a reprezentačných priestorov.

"Mesto Detva a zhotoviteľ stavby plánujú ukončiť rekonštrukciu tak, aby bolo možné uskutočniť v Detve Európsky olympijský festival mládeže (EYOF), ktorý sa uskutoční od 24. júla do 30. júla tohto roka," podotýka samospráva s tým, že po ukončení EYOF bude zrekonštruovaná športová hala slúžiť športovým klubom aj obyvateľom mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
13.07.2021
Topoľčany zrekonštruovali najväčšie kryté športovisko
Hádzanárska hala na Bernolákovej ulici v Topoľčanoch volala po rekonštrukcii už dlho. V januári 2020 sa začali rekonštrukčné práce a v júni tohto roka si už v nových priestoroch zahrali detskí hádzanári mesta Topoľčany.
viac
17.02.2022
Detva začína s rekonštrukciou športovej haly
Mesto Detva začína s rekonštrukciou športovej haly. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja. Obnovu priestoru robia v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude tento rok v lete v Banskej Bystrici.
viac
14.04.2022
Obnovu športovej haly plánujú ukončiť do konca júna
Rekonštrukcia športovej haly v Detve pokračuje. Podľa uzatvorenej zmluvy o dielo je ukončenie stavebných prác naplánované do konca júna tohto roka. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %