Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
23.12.2019 04:00

Tridsaťročnú športovú halu zrekonštruujú za 400-tis. eur


Snímka zdroj: trencinregion.sk


Mestská športová hala v Považskej Bystrici sa po troch desaťročiach dočká rekonštrukcie. Za 400-tis. eur opraví samospráva strechu a opláštenie haly, zrekonštruuje interiér vrátane šatní a sociálnych zariadení.


Ako informoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas, mestské zastupiteľstvo vyčlenilo na rekonštrukciu haly v rozpočte na budúci rok 250.000 eur, ďalších 150.000 eur schválila na rekonštrukciu vláda na výjazdovom zasadnutí v Trenčíne.       

„Toto športovisko bolo dané do prevádzky v roku 1989. V tom čase to bola moderná nadčasová hala, ktorú nám závideli v celej republike. Od tých čias sa do nej výraznejšie neinvestovalo. Naši hádzanári hrajú najvyššiu ligu, v Považskej Bystrici bývajú aj medzinárodné zápasy a stav tohto športoviska je žalostný. Potrebuje preto zásadnú investíciu, v zlom stave je strecha, cez ktorú zateká, šatne, sociálne zariadenia a dosluhuje aj palubovka,“ uviedol Janas.       

Ako dodal, prioritne sa bude riešiť strecha a opláštenie. Verí, že statika budovy bude v poriadku a nezhltne ďalšie financie. „Dáme si naceniť jednotlivé práce, ak by to vyšlo, pustili by sme sa aj do obnovy palubovky,“ doplnil primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
29.03.2021
Z krčmy na považskobystrickom zimnom štadióne budú nové šatne pre mládež
V útrobách považskobystrického zimného štadióna vzniknú nové šatne a zmení sa hlavný vchod na štadión. Rekonštrukciu financuje hokejový klub, mesto a prispeli aj sponzori.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %