Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
16.07.2020 12:10

Nútenú uzáveru kúpaliska využije považskobystrická radnica na jeho rekonštrukciu


Kúpalisko v Považskej Bystrici.


Považskobystrická radnica využije nútené zatvorenie letného kúpaliska na jeho rozsiahlu rekonštrukciu za 155 000 eur. Rekonštrukciu by víťaz verejnej súťaže mal ukončiť do štyroch mesiacov.


Ako informoval primátor Považskej Bystrice Karol Janas, Mestské športové kluby (MŠK) začínajú za normálnych okolností s prípravou kúpaliska už v máji. Tá spočíva v bežných opravách, revízii strojovne a elektročastí, čistení bazénov, sociálnych zariadení aj šatní. Športovisko po minulé roky brány otváralo vždy v júni. Teraz sa tak nestalo.

„Vzhľadom k epidemiologickej situácii sa členovia krízového štábu mesta rozhodli tento rok kúpalisko neotvoriť. Nútenú prestávku využívame pracovne. Na letnom kúpalisku sme sa rozhodli urobiť razantnejšie opravy. V rozpočte sme na tento účel mali vyčlenených 250.000 eur, nakoniec sa práce vysúťažili za 155 000 eur,“ informoval Janas.

Okrem nového plášťa oboch bazénov rozšíria na kúpalisku pieskové plážové ihrisko, starý tobogan s narušenou statikou nahradí nový. Súčasťou rekonštrukcie je aj výmena parovodného potrubia, ventilov a celková rekonštrukcia strojovne.

„Fólia v bazénoch bola roky po životnosti, to spôsobovalo priesaky po bokoch bazéna. Mali sme tu viacero odborníkov, aby sme vybrali správnu náhradu. Nakoniec sme sa rozhodli pre typ, ktorý je odolný voči UV žiareniu. V detskom bazéne bude súčasťou fólie aj rozprávkový motív,“ skonštatoval Miroslav Bubák z Mestských športových klubov.

Ako dodal, statik odporučil zbúrať aj starý altánok na kúpalisku. Výstavbu nového, ale aj výmenu parovodu riešili MŠK prostredníctvom vlastných zamestnancov. „Vymenili skorodované potrubie na parovode, ktorý nahrieva vodu v bazénoch, ako aj všetky ventily, kde boli priesaky. Robili aj úplne novú elektroinštaláciu, keďže strojovňa v minulosti zavlhla,“ doplnil Bubák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2016
Považská Bystrica investuje do obnovy amfiteátra 23 500 eur
Považskobystrická samospráva zrekonštruuje prírodný amfiteáter v miestnej časti Praznov. Pôvodné staré pódium nahradí drevená trámová konštrukcia s betónovým pódiom s drevenou podlahou, zastrešia ho drveným krovom.
viac
08.04.2020
Radnica investuje 350 000 eur do rekonštrukcie hasičských zbrojníc
Mesto Považská Bystrica investuje v tomto roku 350 000 eur do rekonštrukcií a výstavby šiestich hasičských zbrojníc. Radnica získala 180 000 eur ako dotáciu z ministerstva vnútra, ďalších 170 000 eur investuje z vlastných zdrojov.
viac
29.03.2021
Z krčmy na považskobystrickom zimnom štadióne budú nové šatne pre mládež
V útrobách považskobystrického zimného štadióna vzniknú nové šatne a zmení sa hlavný vchod na štadión. Rekonštrukciu financuje hokejový klub, mesto a prispeli aj sponzori.
viac
31.03.2021
Most v Podvaží bude pre rekonštrukciu uzatvorený
K úplnému uzatvoreniu cestného mosta ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie dôjde po veľkonočných sviatkoch, a to na obdobie 6 mesiacov. Obchádzkové trasy vedú po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %