Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
22.02.2024 09:00

Malé hviezdičky v Žaškove


Spoločná snímka z uvítania detí do života v Žaškove.


Rozprávky deťom nehovoria, že draci existujú – to už dávno vedia. Rozprávky deťom hovoria, že draci sa dajú poraziť.....


Niet v živote väčšej radosti ako je tá, keď do rodiny pribudne malý človiečik. Je to kopec radosti. No kde je radosť, je aj starosť. Ale všetky starosti, bolesti a trápenia sa stratia, keď toto maličké stvorenie otvorí očká a natiahne ručičky.

Hovorí sa, že vždy, keď sa narodí človek, vzniká na oblohe nová hviezda. A hviezda potom žiari po celý jeho život.

Aj u nás v obci Žaškov počas roka 2023 zažiarilo 21 nových hviezdičiek. Narodilo sa 11 dievčat a 10 chlapcov.

Pri tejto príležitosti pripravil v úvode roka Zbor pre občianske záležitosti v spolupráci s obcou slávnosť „Uvítania detí do života“, ktorá sa konala 29. januára 2024 v sále kultúrneho domu v Žaškove. Táto chvíľa sa stala nezabudnuteľnou vo chvíli, keď sa rodičia podpísali do pamätnej knihy obce. Mamičky si odniesli voňavý kvietok a pre svoje detičky spomienkový darček a príspevok 100€. Po uvítaní nových spoluobčanov, čakalo na všetkých posedenie pri koláčiku s kávičkou a sálou sa niesol detský džavot a smiech.

Čo k tomu dodať? Chceme všetkým popriať to, aby hviezdička pod ktorou sa narodili, bola naozaj šťastná a žiarila stále jasnejším svetlom.

 

 

Autor: Mgr. Michaela Tomovčíková


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2016
V niektorých škôlkach v rakúskych obciach je väčšina slovenských detí
V niektorých materských školách (MŠ) v rakúskych prihraničných obciach, kde je väčšina slovenských detí a doma sa s nimi rodičia nezhovárajú po nemecky, sa deti nenaučia nemčinu tak dobre, aby boli pripravené na základnú školu s vyučovacím jazykom nemeckým.
viac
11.02.2019
Detskí speváci sa môžu prihlásiť do súťaže Hviezdička
Žiaci vo veku od šiestich do 12 rokov sa môžu prihlásiť do 28. ročníka speváckej súťaže Hviezdička, jednej z najstarších detských speváckych súťaži v speve modernej piesne na Slovensku.
viac
03.09.2020
Život netopierov a ich význam v prírode priblíži Noc s netopiermi
So životom netopierov a ich významom v prírode sa môže verejnosť zoznámiť na podujatí Noc s netopiermi, ktoré sa uskutoční v piatok (4. 9.) od 19.00 do 21.30 h pri pozorovateľni Krajskej hvezdárne na Malom diele v Žiline.
viac
01.02.2024
Život včiel priblíži deťom nový environmentálny projekt
Deti z vybraných základných škôl (ZŠ) na území Partizánskeho sa budú môcť zblízka zoznámiť so životom včiel. Umožní im to nový environmentálny projekt Včely na školách, v rámci ktorého budú mať školy k dispozícii štyri úle, z toho jeden bude transparentný. Informoval o tom primátor Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %