Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
01.02.2024 11:05

Život včiel priblíži deťom nový environmentálny projekt


Ilustračná snímka (TASR)


Deti z vybraných základných škôl (ZŠ) na území Partizánskeho sa budú môcť zblízka zoznámiť so životom včiel. Umožní im to nový environmentálny projekt Včely na školách, v rámci ktorého budú mať školy k dispozícii štyri úle, z toho jeden bude transparentný. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


Mesto po dohode s okresnou organizáciou včelárov a riaditeľmi škôl spúšťa nový projekt na jar v ZŠ na Šípku a v ZŠ vo Veľkých Bieliciach. "Každá škola bude mať štyri úle a zároveň jeden z úľov bude transparentný, teda s priehľadnou stenou, aby sa deti o živote včielok dozvedeli čo najviac," priblížil Božik.         

Starostlivosť o včely podľa neho zabezpečia odborní garanti - včelári, ktorí budú takisto spoločne s určeným učiteľom vytvárať aktivity na rozvoj neformálneho vzdelávania pre všetky deti ZŠ.         

Environmentálny projekt bude samospráva realizovať zatiaľ v dvojici škôl, postupne by sa v prípade záujmu mohol rozšíriť i do ďalších ZŠ.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
22.08.2018
Nové pracovisko múzea priblíži, ako žili ľudia za čias Baťu
Mestské múzeum v Partizánskom bude mať svoje elokované pracovisko. Vznikne na najstaršej ulici v meste a bude približovať tamojší život na prelome 30. a 40. rokov minulého storočia.
viac
19.11.2021
Vďaka projektu sa deti v Beluši budú vzdelávať Vonku hravo a zdravo!
Materská škola (MŠ) Beluša umožní deťom vďaka projektu z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja „Zelené oči“ outdoorové vzdelávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %