Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.03.2016 07:00

Slovenskí škôlkari „maľujú rozprávky“


Metodický seminár k projektu v Prešove. (Foto: presov.sk)


Projekt Eurorozprávky iniciovali prešovské učiteľky. Škôlkari výtvarne spracovávajú rozprávky európskych krajín.


Eurorozprávky sú celoeurópsky projekt a zapojilo sa doňho až 58 materských škôl zo 48 miest a obcí Slovenska. „Projekt prináša do Európy prostredníctvom výtvarného umenia krásu detskej duše vyjadrenú srdcom a štetcom,“ charakterizuje aktivitu autorka projektu Mária Zuščinová a dodáva, že ten realizujú pri príležitosti predsedníctva SR v Rade EÚ. Na organizačnom zabezpečení projektu sa s autorkou spolupodieľajú aj prešovské materské školy Bajkalská, Bernolákova, Jurkovičova a Základná umelecká škola Októbrová.

Podstatou projektu Eurorozprávky je plošné i priestorové výtvarné spracovanie dvadsiatich ôsmich rozprávok zo všetkých členských krajín Európskej únie. „Každá rozprávka tohto projektu hravým spôsobom zavedie naše deti do blízkeho i vzdialeného sveta európskeho spoločenstva. Európska únia takto spozná slovenské mestá a slovenské deti zasa Európsku úniu,“ pripomína Mária Zuščinová.

Čítajte v obecných novinách 11-12/2016 na str. 12.

Autor: (ts-mesto Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.03.2017
Meskáčik medzi sluchovo postihnutými
Prešovskí mestskí policajti získali zaujímavú skúsenosť. V rámci projektu Meskáčik pomáha totiž zavítali medzi sluchovo postihnuté deti.
viac
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
29.06.2022
Prešov chce získať na smart riešenia 4 000 000 eur
Skvalitnenie životného prostredia na území mesta, zvýšenie energetickej efektívnosti či zlepšenie kvality spravovania mestskej samosprávy sú ciele projektu s názvom Zavádzanie IoT smart riešení v meste Prešov.
viac
09.11.2022
Mesto čoskoro spustí preferenciu MHD aj na sídlisku Sekčov
Po frekventovanej Levočskej ulici, na ktorej už fungujú prvé inteligentné križovatky, začína mesto Prešov s prípravami na zavedenie preferencie mestskej hromadnej dopravy (MHD) aj na dvoch dopravne najvyťaženejších uliciach na sídlisku Sekčov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %