Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.02.2024 04:00

Bojnický zámok prinesie hororovo-romantickú šou Spiritus Mortis


Upútavka Spiritus Mortis


Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia Strašidelný zámok. Na prelome apríla a mája prinesie pre návštevníkov audiovizuálnu hororovo-romantickú šou pod názvom Spiritus Mortis. Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.


"Autori využívajú motívy z lokálnych legiend a vďaka ich nápadnej podobnosti s poviedkami Edgara Allana Poa vzájomne prepájajú tieto svety. Vzniká tak dielo s unikátnou estetikou a so silným, emóciami nabitým príbehom," načrtla Gordíková. Na hradných nádvoriach, v komnatách, hrobke či zámockom parku sa podľa nej tak odohrá desivý príbeh o láske a zrade, vernosti a krutosti, moci a jej strate.       

Režisérom bude Peter Serge Butko, podľa ktorého sa autori podujatia sústredia na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu. "Využívame prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej. A na to nám skvelo poslúžia priestory hradu a nádvorí," priblížil Butko.         

Butko je režisér a producent pôsobiaci na medzinárodnej scéne. Pochádza z Prievidze a do regiónu sa v kreatívnom projekte vracia po 30 rokoch. Spolupracoval s množstvom významných osobností českej i slovenskej kultúrnej scény v oblasti divadla, hudby, televízie i filmu. Jeho posledným počinom na slovenskej scéne bol celovečerný hraný film Vitaj doma, brate!.         

Spiritus Mortis prináša SNM - Múzeum Bojnice v rámci podujatia Strašidelný zámok.

Prehliadky sa budú konať od 25. do 28. apríla a následne od 4. do 8. mája

Autor: (TASR, SNM)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
12.08.2017
Svet postavený z kociek si už pozrelo takmer 12 000 návštevníkov
Výstava pozostáva z 13 scenérií vrátane hradu s podhradím a stredovekej bitky. Na vytvorenie výstavy bolo použitých viac ako 100 000 kociek.
viac
26.07.2021
SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov večerné prehliadky nádvorí zámku
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice rozšírilo ponuku služieb návštevníkom o večerné prehliadky nádvorí Bojnického zámku. Od utorka 27. júla sa tak budú môcť prejsť po areáli aj po ukončení dennej prevádzky múzea. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
24.04.2024
Spiritus Mortis na Bojnickom zámku prinesie príbeh o láske, zrade a pomste
Nové podujatie Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Spiritus Mortis prinesie na Bojnický zámok krutý a zároveň poetický príbeh o láske, zrade a pomste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %