Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.07.2021 10:25

Výstavba cyklotrasy do Dražoviec by sa mohla začať o niekoľko týždňov


Ilustračná snímka: (tasr).


Niekoľko rokov pripravovaná výstavba cyklotrasy, ktorá spojí centrum Nitry s mestskou časťou Dražovce, by sa mohla začať už v priebehu tohto leta. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240 000 eur.


Vo finále je tiež majetkové a právne usporiadanie pozemkov pod budúcou komunikáciou.

Mesto Nitra pripravuje výstavbu cyklotrasy už dlhší čas. Územné rozhodnutie bolo vydané ešte v roku 2015. „Momentálne sme v stave, kedy bol projekt schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Verejné obstarávanie bolo ukončené vlani a mesto už vyzvalo zhotoviteľa, aby podpísal zmluvu,“ uviedol vedúci odboru projektového a strategického riadenia na mestskom úrade Vladimír Ballay.

Podľa jeho slov je nutné spraviť ešte niekoľko drobných úprav v projektovej dokumentácii podľa požiadaviek Slovenského vodohospodárskeho podniku. „Evidujeme ešte požiadavku Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá ide realizovať nejaký svoj projekt, takže tam bude potrebná súčinnosť nášho a ich projektu. Ak všetko dobre dopadne, tak by sme v priebehu augusta, prípadne septembra mali začať stavať,“ povedal Ballay.

Pripravovaná cyklotrasa má viesť od lávky pre chodcov pri Mestskom parku na Sihoti po kultúrny dom v mestskej časti Dražovce. Vybudovaná bude na hrádzi potoka Dobrotka v dĺžke takmer 3,8 kilometra. Ako sa uvádza vo vydanom územnom rozhodnutí, výstavba cyklotrasy bude prebiehať v dvoch etapách. V rámci prvej sa vybuduje úsek Dolné hony v priemyselnom parku Sever až po Kultúrnu ulicu v Dražovciach, v druhej etape sa vybuduje cyklotrasa od ulice Nábrežie za hydrocentrálou po ulicu Dolné hony.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
30.03.2022
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec sa začne v období okolo Veľkej noci
V Nitre vzniká nová cyklotrasa, ktorá prepojí krajské mesto s mestskou časťou Dražovce. Zmluvu so zhotoviteľom cyklotrasy podpísali zástupcovia samosprávy koncom marca.
viac
27.04.2022
Cyklotrasa do Dražoviec bude drahšia, poslanci schválili ďalšie peniaze
Výstavba cyklotrasy z Nitry do mestskej časti Dražovce sa predraží o takmer 150 000 eur. Podľa mestského úradu je to spôsobené zmenami v projekte.
viac
25.06.2022
Cyklotrasa spájajúca Nitru s Dražovcami bude hotová v júli
Nová cyklotrasa, ktorá prepojí mesto Nitra s mestskou časťou Dražovce, by mala byť hotová v priebehu budúceho mesiaca. Aktuálne sa finalizujú práce na jej výstavbe, informovala nitrianska radnica. Výstavba cyklotrasy sa začala v apríli, trvať by mala tri mesiace.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %