Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.06.2022 10:50

Cyklotrasa spájajúca Nitru s Dražovcami bude hotová v júli


Ilustračná snímka (nitralive)


Nová cyklotrasa, ktorá prepojí mesto Nitra s mestskou časťou Dražovce, by mala byť hotová v priebehu budúceho mesiaca. Aktuálne sa finalizujú práce na jej výstavbe, informovala nitrianska radnica. Výstavba cyklotrasy sa začala v apríli, trvať by mala tri mesiace.


Cyklotrasa bude mať dĺžku tri kilometre. Viesť bude od vodární smerom k existujúcemu cyklistickému chodníku na trase Jaguar – Dolné Hony.       

Výstavbu cyklotrasy pripravovalo mesto niekoľko rokov. Územné rozhodnutie bolo vydané ešte v roku 2015. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240.000 eur. Projekt bol schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. V apríli tohto roka schválili mestskí poslanci zvýšenie rozpočtu na výstavbu o 150.000 eur. Mestský úrad zdôvodnil predraženie výstavby zmenami v projekte.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2021
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec by sa mohla začať o niekoľko týždňov
Niekoľko rokov pripravovaná výstavba cyklotrasy, ktorá spojí centrum Nitry s mestskou časťou Dražovce, by sa mohla začať už v priebehu tohto leta. Mesto už pred časom získalo na stavbu dotáciu z Európskej únie v hodnote viac ako 240 000 eur.
viac
30.03.2022
Výstavba cyklotrasy do Dražoviec sa začne v období okolo Veľkej noci
V Nitre vzniká nová cyklotrasa, ktorá prepojí krajské mesto s mestskou časťou Dražovce. Zmluvu so zhotoviteľom cyklotrasy podpísali zástupcovia samosprávy koncom marca.
viac
27.04.2022
Cyklotrasa do Dražoviec bude drahšia, poslanci schválili ďalšie peniaze
Výstavba cyklotrasy z Nitry do mestskej časti Dražovce sa predraží o takmer 150 000 eur. Podľa mestského úradu je to spôsobené zmenami v projekte.
viac
08.03.2023
Nová cyklotrasa prepojí mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina
Magistrát v priebehu februára ukončil všetky vegetačné práce a aktuálne pripravuje celú trasu na jednotlivé konštrukčné vrstvy, informoval odbor dopravy na Mestskom úrade v Nitre. Práce majú byť ukončené najneskôr do októbra tohto roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %