Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.09.2022 03:20

TSK chce začať s výstavbou cyklotrasy na hornej Nitre, vyhlásil súťaž


Ilustračná snímka.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce začať s výstavbou prvého úseku cyklistickej trasy, ktorá bude spájať mestá na hornej Nitre. Dodávateľa prác za viac ako 1,25 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) hľadá cez verejnú súťaž.


Cyklotrasa v dĺžke 4,62 kilometra spojí Partizánske a jeho mestskú časť Šimonovany, mala by byť spoločným chodníkom pre cyklistov i chodcov a úplne oddelená od motorovej dopravy, spresnila krajská samospráva vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

Náklady na výstavbu cyklistickej trasy odhadol TSK na 1 253 000,50 eura bez DPH, ako kritérium na výber víťaza súťaže určil najnižšiu ponúknutú cenu a lehotu výstavby. Od uchádzačov požaduje i zloženie zábezpeky vo výške 25 000 eur.

Cyklistický chodník bude spájať významné pamiatky obuvníckeho mesta a viesť má popri korune hrádze rieky Nitra. Samospráva Partizánskeho mala investíciu pôvodne realizovať v rámci cezhraničného projektu, Valašské Meziříčí však pre finančnú náročnosť svojho zámeru od realizácie ustúpilo. Mesto sa neskôr dohodlo s krajskou samosprávou, že projekt zabezpečí TSK.

Projekt pod názvom Zlepšenie cyklistickej infraštruktúry na hornej Nitre: 1. etapa Partizánske - Šimonovany bude krajská samospráva financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu. Na výstavbu jej riadiaci orgán schválil nenávratný finančný príspevok vo výške 1 029 372,40 eura.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2017
Nitru a Vráble spojí nový cyklistický chodník
Mestá Nitru a Vráble spojí nový 18-kilometrový cyklistický chodník. Prvé dve etapy jeho výstavby už majú stavebné povolenie.
viac
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %