Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
28.12.2020 01:40

TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre


Ilustračná snímka: (tasr).


Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.


Žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) schválili na decembrovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, kraj podá ďalšie projekty na pokračovanie výstavby Vážskej a Hornonitrianskej cyklomagistrály. V prípade Vážskej cyklomagistrály kraj žiada o 3,4 milióna eur na projekt Zlepšenie cyklistickej infraštruktúry v TSK. Celkové predpokladané náklady na výstavbu 10,4-kilometrového úseku cyklotrasy z Považskej Bystrice po hranicu so Žilinským samosprávnym krajom sú 3,6 milióna eur, kraj sa na projekte bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním.

„V prípade Hornonitrianskej cyklomagistrály pôjde o prvý štvorkilometrový úsek, ktorý sa vybuduje v Partizánskom,“ priblížil predseda TSK s tým, že nová cyklotrasa v dĺžke 4,62 kilometra by mala byť spoločným chodníkom pre cyklistov a chodcov, úplne oddelená od motorovej dopravy. Celkové oprávnené výdavky na tento projekt predstavujú viac ako 1,1 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
Prvé kilometre Vážskej cyklomagistrály sú už realitou
Rok 2017 sa do cyklistických dejín Trenčianskeho samosprávneho kraja zapíše hrubým písmom. Na jeho území vznikajú historicky prvé kilometre megaprojektu Vážskej cyklotrasy, ktorá v dĺžke 100 km povedie naprieč celým samosprávnym krajom. O názve megaprojektu rozhodne verejnosť.
viac
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
08.06.2020
Schválené projekty kreatívnych centier by mali začať kontrahovať v lete
V prípade tzv. centralizovanej výzvy na podporu zakladania kreatívnych centier a zvýšenia dopytu po kreatívnej tvorbe sa v súčasnosti realizuje odborné hodnotenie projektov, ktoré sa uchádzajú o nenávratný finančný príspevok. Informovalo o tom Ministerstvo kultúry (MK) SR.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %