Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2021 11:25

Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice


Snímka zdroj: (nitralive.sk).


Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.


Komunikácia, ktorá je momentálne v zlom technickom stave, má byť upravená tak, aby sa po nej mohli okrem áut bezpečne pohybovať aj chodci a cyklisti. „Zásadnou zmenou bude preferencia autobusov mestskej hromadnej dopravy. Po pravej strane sa bude nachádzať zmiešaný chodník pre peších a cyklistov, ktorý je plynulým napojením na existujúcu cyklotrasu, vedenú od Slnečnej ulice. Toto riešenie bude požadovať vytvorenie dodatočných cyklopriechodov a priechodu pre chodcov na kruhovom objazde,“ uviedol mestský úrad.

Radnica v zadaní projektantovi žiada, aby boli všetky priechody pre chodcov navrhnuté ako bezbariérové, s vodiacimi prvkami pre nevidiacich, s protišmykovou úpravou vodorovného dopravného značenia a osvetlené. „Naše zadanie dáva prioritu chodcom všade tam, kde je to možné. Preto budú priechody pozdĺž ulice Hollého riešené v úrovni chodca a materiálovo budú pokračovaním chodníka. Už budúci rok bude Hollého ulica vyzerať tak, ako má vyzerať dopravná tepna moderného mesta 21. storočia,“ skonštatoval magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
V Trenčíne zrekonštruujú za 470 000 eur nocľaháreň a nízkoprahové centrum
Trenčín získa nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 447 000 eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje budovu na Nešporovej ulici, kde dnes sídli Nocľaháreň a Nízkoprahové denné centrum.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
02.08.2021
Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia
Mesto Hurbanovo ukončilo rekonštrukciu verejného osvetlenia v časti štátnej cesty 1/64. Projekt bol financovaný z prostriedkov spoločnosti Vodárne a kanalizácie mesta Hurbanovo, informovala radnica.
viac
27.10.2021
V Myjave opravia prestupné bývanie a komunitné centrum za viac ako milión eur
V meste Myjava sa uskutoční rekonštrukcia prestupného bývania a komunitného centra na Trokanovej ulici. Vyplýva to zo zverejnených údajov vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %