Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
12.07.2023 11:40

V regióne vznikne nová Regionálna rozvojová agentúra Levice


Ilustračná snímka: (tasr).


V levickom regióne vznikne nová Regionálna rozvojová agentúra (RRA) Levice. Návrh jej založenia a zároveň vstup mesta do agentúry odsúhlasili levickí mestskí poslanci.


Agentúra bude poskytovať konzultačné a informačné služby, a to najmä poradenstvo pre samosprávy v súvislosti s využívaním pomoci zo štrukturálnych fondov EÚ, informoval primátor Levíc Ján Krtík.

Na území okresu Levice sa nachádza 89 obcí vrátane miest. Nepôsobí tu žiadna aktívna organizácia, ktorej účelom je podpora regionálneho rozvoja a spolupráca s miestnymi samosprávami v oblasti programovania, implementácie, komunikácie a informovania, a tiež činnosti súvisiace s implementáciou strategických dokumentov na lokálnej, regionálnej a národnej úrovni, skonštatoval Krtík. Záujem založiť RRA Levice potvrdili Nitriansky samosprávny kraj, Združenie obcí a miest hontiansko - poipeľského regiónu, Dolnohronské regionálne združenie a Občianske združenie Tekov - Hont.

RRA Levice bude záujmovým združením právnických osôb. Bude samostatnou právnickou osobou s vlastnou právnou subjektivitou. Jej cieľom bude aktivizácia ekonomického a sociálneho potenciálu a rozvoja regiónu inštitucionálnym prepojením orgánov verejnej správy a územnej samosprávy, podnikateľského sektora a tretieho sektora.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Mesto bojuje s vijačkou krušpánovou, ktorá napadla kríky krušpánu
Mesto Levice opäť bojuje s vijačkou krušpánovou, ktorá napadla kríky krušpánu stálozeleného. Chemický postrek proti tomuto škodcovi vykonalo mesto pri cintoríne v Malom Kiari, kde je krušpán vysadený ako živý plot, a pred kaštieľom v Kalinčiakove.
viac
28.09.2021
Tekovsko-hontiansky cykloregión chce pomáhať pri budovaní cyklotrás
Združenie Tekovsko-hontiansky cykloregión oficiálne začalo pracovať. Založili ho obce Starý Tekov, Hronské Kľačany a mesto Levice. Jeho predsedom, voleným na jeden rok, je starosta Starého Tekova Peter Štefan.
viac
20.02.2023
Nový verejnoprospešný podnik bude zabezpečovať služby občanom mesta
Mesto Levice zakladá novú spoločnosť s ručením obmedzeným.
viac
15.05.2023
Súčasťou osláv založenia mesta bude aj atraktívny videomapping
Aj atraktívne videoprojekcie na fasádu budovy, tzv. 3D videomapping, bude súčasťou osláv 780. výročia založenia mesta Zvolen. Oslavy sa uskutočnia 26. a 27. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %