Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.05.2023 08:25

Súčasťou osláv založenia mesta bude aj atraktívny videomapping


Ilustračná snímka: (tasr).


Aj atraktívne videoprojekcie na fasádu budovy, tzv. 3D videomapping, bude súčasťou osláv 780. výročia založenia mesta Zvolen. Oslavy sa uskutočnia 26. a 27. mája.


"Videomapping je umením, ktoré využíva projekciu videa na vonkajšiu fasádu budovy. Tento tvorivý proces vytvára ilúziu, že sa budova pohybuje a mení sa a umožňuje umelcom vytvárať nápadité vizuálne efekty a projekcie, ktoré prinášajú ojedinelý zážitok. Ide o jedinečnú prehliadku plnú svetelných a zvukových efektov, ktoré tvoria unikátnu multimediálnu show," priblížila hovorkyňa mesta Zvolen Ľubomíra Honíšková.

Premietať sa bude na budovu Ferienčíkovho domu priamo v centre mesta. "Pre túto stavbu sme sa rozhodli z dôvodu jej historického významu aj vhodného umiestnenia v rámci centra aj z pohľadu technologických požiadaviek na premietanie," vyjadrila sa vedúca odboru rozvoja mesta Zvolen Juliana Kochlicová Ištóková.

Premietanie na Ferienčíkovom dome bude trvať približne päť minút a púšťať by sa malo v niekoľkých kolách. Premietať sa musí v tme, takže začiatok akcie je naplánovaný na 21.45 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2018
Blížia sa Dni mesta Zvolen: Oslavy 775. výročia s Komajotou, Peter Bič projektom
Na konci mája sa opäť rozozvučia ulice mesta a terasy budú plné ľudí. Na Dňoch mesta vystúpia miestne zoskupenia aj známi umelci.Ťahákmi tohtoročných mestských osláv, ktorých tradícia vznikla v roku 2013, budú kapely Komajota, Peter Bič projekt, Marcela Laiferová či Felix Slováček.
viac
12.09.2019
Živijó 50! - Oslavy SNG na Zvolenskom zámku
V septembri 2019 uplynie 50 rokov od sprístupnenia expozícií Slovenskej národnej galérie (SNG), ktoré vznikli v priestoroch zrekonštruovaného Zvolenského zámku. Vedenie galérie pri tejto príležitosti pripravilo pre návštevníkov pestrý program a už v piatok 13. septembra začne na zámku veľká oslava.
viac
17.10.2019
ZUŠ má sto rokov, jubileum si pripomína veľkou výstavou
Výtvarné diela od 50 autorov, ktorí boli v minulosti spätí so Základnou umeleckou školou (ZUŠ) na Nádvornej ulici vo Zvolene, môžu v týchto dňoch vidieť návštevníci tamojšieho Lesníckeho a drevárskeho múzea (LDM).
viac
16.08.2023
Ľudskosť prinesie debaty o problémoch mesta, koncerty i dobré jedlo
O radostiach a starostiach nielen v meste Zvolen bude nový festival Ľudskosť, ktorý na mapu tamojších mestských letných kultúrnych podujatí prináša platforma zvolenských združení s rovnomenným názvom. Podujatie sa uskutoční v dňoch 18. a 19. augusta v Štúrovom parku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %