Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.04.2024 11:05

Dostupná zdravotná starostlivosť je jednou z najdôležitejších priorít


Snímka zdroj: ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) považuje dostupnú zdravotnú starostlivosť za jednu z najdôležitejších priorít. Pripravuje podpis Memoranda o spolupráci so Združením všeobecných lekárov pre dospelých SR, o.z.


Práve s predsedom Združenia všeobecných lekárov pre dospelých SR, o.z., Rastislavom Zanovitom a s druhým podpredsedom Jánom Hencelom rokoval vo štvrtok 4. apríla 2024 predseda ZMOS Jozef Božik.

„Dostupnú zdravotnú starostlivosť po línii pediatrov, lekárov pre dospelých i špecialistov považujeme za jednu z najdôležitejších priorít. ZMOS začal veľmi asertívne artikulovať prioritu kvalitnej a dostupnej primárnej zdravotnej starostlivosti. Stávame sa súčasťou pracovných skupín na ministerstve zdravotníctva SR. Pri presadzovaní požiadaviek je nevyhnutné spolupracovať práve s odbornými, stavovskými a záujmovými organizáciami reprezentujúcimi jednotlivé oblasti medicíny,“ zdôraznil predseda ZMOS Jozef Božik.

„Spoločným cieľom je pripraviť návrhy opatrení, ktoré by zamedzili zopakovaniu veľmi zlej situácie v oblasti pediatrie a ambulantných pediatrických pohotovostí aj v oblasti všeobecných lekárov pre dospelých,“ dodal Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Rozhodnutie ÚMS ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027
Rozhodnutie Únie miest Slovenska (ÚMS) odstúpiť od memoranda o spolupráci, ktoré podpísala v januári s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Združením samosprávnych krajov SK8 ohrozuje prípravu Partnerskej dohody na roky 2021 až 2027.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
11.09.2023
Pokračujeme v podpise dohodnutých memoránd o spolupráci s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska v piatok 8. septembra podpísalo ďalšie memorandá s politickými stranami.
viac
18.04.2024
ZMOS žiada dofinancovanie samospráv a dostupnú zdravotnú starostlivosť
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) žiada od vlády dofinancovanie samospráv a zabezpečenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre ľudí. Na tlačovej konferencii ZMOS vo Zvolene to v stredu povedal jeho predseda Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %