Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.11.2019 01:05

V meste sprístupnili verejné toalety, zatiaľ v skúšobnom režime


Ilustračná snímka


Na prízemí mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadila radnica verejné toalety. Do konca toho roka budú v skúšobnom prevádzkovom režime v čase od 6.00 h do 22.00 h.


"Problematiku prevádzkovania verejných toaliet sme riešili už dlhodobejšie. Registrovali sme oprávnené požiadavky od spoluobčanov i od poslancov mestského zastupiteľstva na ich zriadenie. Mali sme vytypované dva priestory. Nakoniec sme sa rozhodli revitalizovať celú spodnú časť MsÚ, kde pribudli verejné toalety pre dámy, pánov a pre imobilných spoluobčanov," informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.       

Stavebné práce spustili začiatkom augusta. Celkové náklady, ktoré mesto zaplatilo z rozpočtu, sa vyšplhali na 36.000 eur. "Práce okrem samotných priestorov toaliet zahŕňali komplexnú rekonštrukciu vstupu, chodby, výmenu podlahy v matrike, nové vyhovujúce vnútorné elektrické rozvody, nevyhnutnú výmenu ventilov na rozvodoch kúrenia, teplej vody a inštaláciu úsporných LED svietidiel. V neposlednom rade došlo ku skultúrneniu hlavného vstupného priestoru. Doplnili sme kreslá, stolík či osvetlený pult slúžiaci na pohodlné vypísanie tlačív či žiadostí," doplnila Zuzana Strapoňová z MsÚ.       

Verejné toalety sú počas úradných hodín MsÚ dostupné z hlavného vchodu úradu od Námestia Františka Wisnera. Mimo úradných hodín je k dispozícii vchod od parkoviska zo zadnej strany budovy. Toaleta pre imobilných je bez poplatku a kľúčik od nej je možné si vyžiadať na matrike alebo na mestskej polícii, ktoré sa nachádzajú v bezprostrednej blízkosti toaliet.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Mesto bude prevádzkovať verejné toalety
Na prízemí budovy Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadia verejné toalety. Prevádzkovateľom bude mesto.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
24.11.2021
Vo viacerých lokalitách v L. Hrádku dopĺňajú verejné osvetlenie
Ďalšie lokality v Liptovskom Hrádku i v mestskej časti Dovalovo už nebudú ponorené do tmy, pribudne v nich verejné osvetlenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %