Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
24.11.2021 11:35

Vo viacerých lokalitách v L. Hrádku dopĺňajú verejné osvetlenie


Snímka zdroj: (MsÚ).


Ďalšie lokality v Liptovskom Hrádku i v mestskej časti Dovalovo už nebudú ponorené do tmy, pribudne v nich verejné osvetlenie.


„Už dávnejšie sme avizovali, že problematiku doplnenia a rekonštrukcie verejného osvetlenia budeme riešiť. Deje sa tak na základe našich vlastných poznatkov, podnetov od spoluobčanov i požiadaviek poslancov mestského zastupiteľstva. Máme na zreteli, že v jeseni a počas zimy, keď je dlho tma, je verejné osvetlenie skutočne veľmi potrebné najmä z hľadiska bezpečnosti. Som rád, že sa nám dôležité doplnenie podarí zrealizovať ešte v tomto roku,“ uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Problematiku rozšírenia verejného osvetlenia zabezpečuje Odbor technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku prostredníctvom dodávateľskej firmy. „Nové osvetlenie pribudne v okolí chodníka pri kultúrnom dome, pri Mestskej športovej hale, na uliciach Matúškova, Mariána Blahu, J. D. Matejovie a v časti od malého podchodu po autobusovú stanicu na ulici SNP. V mestskej časti Dovalovo osvetlenie doplníme pri rodinnom dome číslo 125,“ informoval Roman Beňo, vedúci Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku s tým, že osvetlenie rozširujú postupne a práce by mali byť hotové v priebehu decembra.

Dodávateľom je firma ELPROMONT TATRY, s.r.o. z Huncoviec. Mesto Liptovský Hrádok za realizáciu prác zaplatí bezmála 36 000 eur s DPH.

Autor: (Michal PAŠKA, MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
10.08.2021
Obnovili chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP
Chodci už môžu bez obmedzení využívať chodník v úseku od malého podchodu pod železničnou traťou po ulicu SNP v Liptovskom Hrádku. V piatok 23. júla 2021 boli zahájené práce na jeho oprave.
viac
26.11.2021
Chodník na ulici Pod Lipami už naplno slúži svojmu účelu
Dodávateľská stavebná firma ukončila opravu frekventovaného chodníka na ulici Pod Lipami v Liptovskom Hrádku, s ktorou sa začalo v pondelok 11. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %