Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
19.03.2019 11:10

Mesto bude prevádzkovať verejné toalety


MsÚ Liptovský Hrádok


Na prízemí budovy Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadia verejné toalety. Prevádzkovateľom bude mesto.


Podľa informácií z oficiálnej webovej stránky mesta budú toalety k dispozícii 24 hodín, sedem dní v týždni. Vyrieši sa tak problém, na ktorý dlhodobo poukazovala nielen verejnosť, ale tiež poslanci mestského zastupiteľstva. „Investíciu aktuálne pripravujeme po nevyhnutnej projektovej fáze. Následne sa zrealizuje prieskum trhu, keďže pôjde o zákazku s nízkou hodnotou. Potom sa bude môcť pristúpiť k samotným stavebným úpravám,“ priblížila vedúca odboru výstavby, životného prostredia a dopravy MsÚ v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.       

Primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger poukázal, že náklady na prevádzku budú v podstate minimálne. O čistotu sa bude starať upratovačka v rámci mestského úradu. "Blízkosť mestskej polície i pripravovaný dohľad kamerového systému majú zabrániť vandalizmu či neoprávnenému zdržiavaniu osôb,“ doplnil.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Liptovský Hrádok získal 117-tis. eur pre základné školy
Skvalitnenie materiálno-technickej základne čaká dve základné školy (ZŠ) v Liptovskom Hrádku. Financie na vylepšenia vo výške 117.000 eur získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samospráva o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.
viac
07.11.2019
V meste sprístupnili verejné toalety, zatiaľ v skúšobnom režime
Na prízemí mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadila radnica verejné toalety. Do konca toho roka budú v skúšobnom prevádzkovom režime v čase od 6.00 h do 22.00 h.
viac
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
23.10.2021
Michala Mačičku mesto ocenilo pamätnou plaketou Magistra Donča
Pamätnú plaketu Magistra Donča, ktorá je najvyšším mestským vyznamenaním, dostal Michal Mačička za celoživotný prínos v oblasti pedagogickej, vedeckej a amatérskeho filmu v prospech mesta Liptovský Hrádok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %