Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.06.2018 05:36

Návštevníci mesta si budú môcť bezplatne zapožičať bicykle


Ilustračná snímka MsÚ Liptovský Hrádok


Spojenie športovej aktivity so spoznávaním okolia Liptovského Hrádku by od leta mala zabezpečiť bezplatná požičovňa bicyklov. Miestni mestskí policajti prišli s nápadom spojazdniť staršie nevyužívané bicykle a sprístupniť ich každému, kto bude mať záujem zatraktívniť si svoj pobyt na Liptove.


„Prvotná myšlienka vznikla počas debaty s kolegom o tom, že mám starší bicykel a neviem, čo s ním. Potom sme zistili, že aj ďalší kolega taký má. Napadlo nám, že by ste ich mohli využiť a vymyslieť niečo ako zdieľané bicykle,“ povedal o iniciatíve náčelník Mestskej polície v Liptovskom Hrádku Peter Čajka.       

Bicykle budú záujemcom k dispozícii zadarmo. Rezervácia bude možná na občiansky preukaz. Podľa slov náčelníka mestskej polície sa v súčasnosti ozývajú i ďalší záujemcovia, ktorí ponúkajú svoje nevyužité bicykle. „Nechceli sme kupovať nové. Zámerom bolo použiť to, čo máme,“ dodal.       

Policajti oslovili i partnera projektu - firmu, ktorá predáva bicykle. Tá čiastočne pomôže s opravami a nutným servisom. „Oslovili sme i Komunitnú nadáciu Liptov a pracujeme na tom, aby sa nám myšlienku podarilo zrealizovať. Pevne verím, že do leta sa nám to vydarí. Kto by chcel darovať bicykel, môže kontaktovať Mestskú políciu v Liptovskom Hrádku,“ uzavrel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
19.07.2021
L. Hrádok pripravuje strategickú investíciu v rámci odpadového hospodárstva
Mesto Liptovský Hrádok pripravuje na rok 2022 strategickú investíciu z pohľadu odpadového hospodárstva: dobudovanie štvrtej kazety na skládke tuhého komunálneho odpadu Žadovica.
viac
25.10.2021
Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami
Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.
viac
17.09.2022
Stavajú moderný multifunkčný športový areál
Výstavba moderného multifunkčného športového areálu v blízkosti Mestskej športovej haly a futbalového ihriska v Liptovskom Hrádku prebieha podľa plánu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %