Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.05.2020 07:30

Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče


Snímka zdroj: (msú).


Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.


„Vďaka tejto technológii budeme môcť výtlky, praskliny, sieťové rozpady či okolie kanalizačných vpustí opravovať počas celého roka vo svojej réžii a pružnejšie ako doteraz. Veľkú výhodu vidíme v efektivite tejto technológie. Celá súprava je zložená v prívesnom vozíku, ktorý len pripojíme za vozidlo a presunieme sa na potrebné miesto,” povedal vedúci odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Roman Beňo.

Poškodené miesto najskôr vyčistia a pomocou infražiaričov najskôr prvýkrát nahrejú. Po asi ôsmich minútach je asfalt nahriaty do hĺbky siedmich centimetrov. Pôvodnú asfaltovú vrstvu narušia a rozhrabú pomocou hrablí, frézovanie nie je potrebné. „Po nanesení penetračného náteru nasleduje pridanie novej asfaltovej zmesi alebo asfaltového recyklátu (drte). Takáto zmes sa opäť nahreje počas piatich minút. Dosiahneme spojenie pôvodného povrchu s novým asfaltom, potom opravenú plochu spevníme pomocou vibračnej dosky,” vysvetlil šéf odboru.

Novú technológiu odbor kúpil za 13 000 eur. Okrem dvoch infražiaričov sú súčasťou vybavenia aj prívesný vozík, vibračná doska, vysokoteplotná penetrácia, špeciálne náradie pre prácu s horúcim asfaltom či ochranné a bezpečnostné prvky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2019
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja schválili pôžičku vo výške 15 mil. €
Pôžička je určená na opravu ciest II. a III. triedy a mostov, ktoré sú v najhoršom stave. Zastupiteľstvo tiež schválilo nových riaditeľov kultúrnych inštitúcii, ktorí vzišli z výberových konaní a dotácie z podporných schém pre úspešných uchádzačov.
viac
29.03.2020
V Dubnici nad Váhom chcú do konca apríla opraviť výtlky na cestách
Do konca apríla by chceli v Dubnici nad Váhom opraviť výtlky na miestnych komunikáciách. Radnica chce opraviť výtlky, ktoré vznikli v zime nielen v meste, ale aj v mestskej časti Prejta.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
21.12.2021
V Lamači opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou
V bratislavskej mestskej časti Lamač opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %