Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.12.2021 08:00

V Lamači opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou


Snímka zdroj: (MsÚ Lamač).


V bratislavskej mestskej časti Lamač opravujú výtlky špeciálnou ekologickou technológiou.


Prístroj s infražiarením sa po nahriatí priloží na asfalt, ktorý do 15 minút rozpustí. Po premiešaní starého asfaltu s novým sa povrch uhladí, prejde sa po ňom valcom a prakticky okamžite po tomto zásahu môžu po mieste prechádzať autá aj chodci.

"To znamená, že sa vo veľkej miere využíva recyklát z pôvodnej vozovky. Vďaka tomu odpadávajú náklady na nový asfalt, frézovanie, zvýšený hluk, prašnosť a celkový diskomfort obyvateľov bývajúcich v blízkosti," priblížil starosta Lamača Lukáš Baňacký. Táto technológia je podľa jeho slov nielen lacnejšia a ekologickejšia, ale umožňuje aj prácu v horších poveternostných podmienkach, a to až do mínus desiatich stupňov Celzia.

V Lamači začali s postupnou opravou výtlkov v decembri. Práce sú rozdelené na dve etapy. Do konca tohto roka sa mestská časť zamerala na výtlky na cestách a chodníkoch v centrálnej časti Lamača, ako aj na Ledinách, Studenohorskej ulici a na ulici Pod Zečákom.

"Počas druhej etapy, ktorá sa začne už v novom roku, sa sústredí na rozsiahlejšie opravy, do ktorých spadá Cesta na Klanec, Vysokohorská ulica, chodníky pri Dome seniorov Na barine a ďalšie," spresnila samospráva s tým, že samozrejmosťou je aj dokončenie Zlatohorskej ulice, ktorá už viac ako rok prechádza premenou. Jej súčasťou je výmena vodovodu, plynovodov a oprava kanalizácie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2016
Ružinov ušetril v elektronických aukciách, opraví tak ďalšiu cestu
Bratislavskému Ružinovu sa pri tohtoročných elektronických aukciách na kompletné rekonštrukcie chodníkov a ciest podarilo ušetriť viac ako 90 000 eur.
viac
04.05.2020
Pri oprave výtlkov budú po novom využívať infražiariče
Výtlky na miestnych komunikáciách v Liptovskom Hrádku budú zamestnanci odboru technických služieb po novom opravovať pomocou infražiaričov. Mesto o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
09.09.2023
Mesto Bratislava plánuje čerpať nový úver vo výške osem miliónov eur
Mesto Bratislava plánuje čerpať nový investičný úver vo výške osem miliónov eur. Zabezpečiť ním chce financovanie projektov z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). V zozname uvádza cesty II. triedy - Púchovská, Trnavská a Račianska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %