Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.01.2021 02:20

V meste už rozmiestnili nádoby na rozložiteľný kuchynský odpad


Snímka zdroj: (tasr).


Pri bytových domoch v Liptovskom Hrádku v piatok pribudli hnedé nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Umiestniť ich tam dala samospráva.


„Spoluobčanov chcem požiadať, aby tieto nádoby v maximálnej možnej miere využívali a ukladali do nich odpad, ktorý tam patrí. Celý systém budeme mať nastavený tak, aby sme si na 100 percent splnili zákonnú povinnosť,” povedal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Odbor technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku bude najbližšie obdobie systém zberu kuchynského odpadu sledovať a nastavovať. „Budeme sledovať plnenie nádob, či ich je pri jednotlivých stojiskách dostatočný počet, a podľa toho nastavíme a upravíme systém ich odvozu,” konkretizoval vedúci odboru Roman Beňo.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Je čas prakticky riešiť kuchynský odpad
Na Slovensku s Novým rokom odštartoval zber kuchynského odpadu. Vo väčšine obcí a miest by sa mal naplno rozbehnúť do šiestich mesiacov.
viac
08.02.2021
Zber kuchynského bioodpadu si Trnavčania osvojili už v začiatku
Zber kuchynského bioodpadu sa v Trnave ujal hneď na začiatku do tej miery, že mesto od februára zvýšilo frekvenciu jeho odvozu z dvoch na tri razy do týždňa. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
27.03.2021
Na zber BRKO si občania postupne zvykajú
Obyvatelia Liptovského Hrádku si postupne zvykajú na zber BRKO, teda biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu.
viac
20.07.2021
Samosprávy rozhodnú o úspechu či neúspechu triedenia kuchynských odpadov
Júl odštartoval triedenie kuchynských biologických odpadov v slovenských obciach. V niektorých domácnostiach separovaných samostatne, inde spolu s ostatným bioodpadom. Niekde s cieľom pripraviť produkt pre výrobu bioplynu, inde kvalitný kompost pre poľnohospodárov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %