Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
17.08.2022 09:30

Rekonštrukcia kultúrneho strediska Hviezda bude drahšia o 390 000 eur


Kultúrne stredisko Hviezda. Zdroj: (trencin.sk).


Rekonštrukcia kultúrneho strediska Hviezda v Trenčíne bude drahšia takmer o 390 000 eur. Poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva v utorok schválili dodatok k zmluve o dielo so spoločnosťou SOAR sk.


Podľa vedúcej právneho útvaru trenčianskej radnice Kataríny Mrázovej spoločnosť v máji informovala mesto, že v dôsledku následkov situácie vyvolanej celosvetovou pandémiou ochorenia COVID-19, výpadkov v dodávateľských reťazcoch, vojnového konfliktu medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou a tiež z dôvodu aktuálneho negatívneho vývoja cien na svetových trhoch s komoditami už nedokáže pokračovať v zhotovovaní stavby za pôvodné ceny.

V zmysle zákona o verejnom obstarávaní je podľa nej možné zmluvu zmeniť počas jej trvania bez nového verejného obstarávania vtedy, ak hodnota všetkých zmien je nižšia ako 15 % hodnoty pôvodnej zmluvy, ak ide o zákazku na uskutočnenie stavebných prác.

"Vzhľadom na reálnu hodnotu nárastu cien niektorých jednotkových položiek diela preukázanú prostredníctvom údajov zo štatistického úradu by malo dôjsť k úprave zmluvnej ceny až o 24,89 %, čo však vzhľadom na zákonné limity zmien zmluvnej ceny nie je možné. Spoločnosť SOAR súhlasila s tým, že zvýšenie bude na úrovni nižšej, ako je nárast cien meraný Indexom cien stavebných prác, materiálov a výrobkov spotrebovaných v stavebníctve SR," uviedla Mrázová.

Ako dodala, SOAR súhlasila s tým, že dôjde k zvýšeniu cien tých komodít, ktoré ešte neboli prestavané, o hodnotu 14,99 % z hodnoty pôvodnej zmluvy. Zvýšenie ceny predstavuje sumu 389.740 eur bez DPH. Celkové náklady na rekonštrukciu kultúrneho strediska Hviezda tak dosiahnu úroveň 3,33 milióna eur bez DPH.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.08.2016
Historické Mierové námestie zrekonštruujú za viac ako štyri milióny eur
Mesto Trenčín chce v budúcom roku komplexne zrekonštruovať historické Mierové námestie. Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahnu viac ako štyri milióny eur bez DPH.
viac
04.11.2016
Trenčiansky hrad je opäť sprístupnený verejnosti aj cez týždeň
Od 29. októbra 2016 je Trenčiansky hrad opäť otvorený aj počas týždňa. Po necelom mesiaci vytrvalých prác sa robotníkom podarilo odstrániť kovovú konštrukciu spred vstupu na hrad.
viac
26.12.2018
TSK zrekonštruoval za 182-tis. eur stravovaciu prevádzku v CSS Demy v Trenčíne
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruoval za 182-tis.eur prevádzku stravovania v Centre sociálnych služieb (CSS) Demy v Trenčíne. Kraj ako zriaďovateľ CSS okrem rekonštrukcie prevádzky kúpil aj novú gastrotechnológiu a nábytok.
viac
20.12.2019
Mesto Trenčín chce na budúci rok začať rekonštruovať kultúrne centrum Hviezda
Mesto Trenčín chce v budúcom roku začať s rekonštrukciou kultúrneho centra Hviezda. Podalo žiadosť o nenávratný finančný príspevok vo výške osem miliónov eur, na spolufinancovaní sa mesto bude podieľať sumou 400-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %