Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
15.02.2024 11:00

Prievidza: Lucy a Leo prichádzajú do škôlky


Snímka zdroj: Infolist mesta Prievidza


V základnej škole s materskou školou na Malonecpalskej ulici v Prievidzi sa v utorok 13. februára ako v jednej z 11-tich škôlok na Slovensku zrealizoval úvodný deň projektu Lucy a Leo - podnikavci zo škôlky.


„Cieľom programu Lucy a Leo - podnikavci zo škôlky, je výchova k podnikavosti a rozvoj jej kompetencií potrebných pre udržateľný aktívny život v rýchlo sa meniacich podmienkach profesného a osobného života. Podstatné je u detí a žiakov rozvíjať tzv. mäkké zručnosti - sebauvedomenie a sebarozvoj, tímovú spoluprácu, komunikačné zručnosti, rozvíjanie kreatívneho myslenia, emocionálnej inteligencie a bádateľstva,“ hovorí o projekte lektorka vzdelávacej spoločnosti Skillfill PaedDr. Lenka Holíková, ktorá zoznámila deti s ich novými kamarátmi.

LUCY a LEO zostávajú v škôlke a stávajú sa sprievodcami programom. Na základe metodiky a získaných zručností z 3-dňového workshopu, ktorý absolvovali pani učiteľky predškolákov, budú pokračovať v sprevádzaní detí počas celého edukačného procesu.

„V našej škole podporujeme profesijný rozvoj pedagogických zamestnancov a sústreďujeme sa hlavne na rozvoj zručností potrebných pre 21. storočie. Preto sme na vzdelávania vybrali vzdelávaciu agentúru Skillfill, s.r.o.,“ hovorí o aktivite RNDr. Ľubomíra Holíková, riaditeľka školy.

V minulom aj tomto školskom roku absolvovali všetci pedagógovia aktualizačné vzdelávanie s témami inklúzie, rozvoja detských zručností, kreativity a efektívnej komunikácie a inovačné vzdelávanie Akadémia zručností pre 21. storočie.

Autor: (Zdroj: Infolist mesta Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2016
Pešiu zónu v Prievidzi čaká veľká zmena: Autá vystriedajú cyklisti!
Poslanci na decembrovom mestskom zastupiteľstve schválili zmenu v organizácii dopravy v centre mesta. Motorové vozidlá nahradia cyklisti.
viac
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
21.11.2016
Nový vodný prvok na námestí ponesie meno Fontána pod lipami
Novovybudovaný vodný prvok na Námestí slobody v centre Prievidze ponesie meno Fontána pod lipami. Názov vybrala verejnosť v hlasovaní, od ľudí dostal spomedzi troch návrhov najviac hlasov. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.
viac
30.03.2017
Vďaka skanzenu sklo vo Valaskej Belej nevychladlo
Poháre, okná či rôzne darčekové predmety – sklo je dnes už bežnou súčasťou nášho života. Rozmýšľali ste však niekedy nad tým, ako ho v minulosti vyrábali naši predkovia? Odpoveď môžete nájsť v obci Valaská Belá v okrese Prievidza.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %