Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.09.2021 01:45

Petržalka hlási voľné miesta vo svojich materských školách


Ilustračná snímka: Petržalka.sk


Materské školy v bratislavskej Petržalke majú stále voľné miesta, veľa detí totiž podľa vyjadrení starostu Jána Hrčku nenastúpilo. Šéf samosprávy preto v prípade záujmu odporúča čo najskôr kontaktovať oddelenie školstva na miestnom úrade.


 Ak sa kapacity škôlok nenaplnia staršími deťmi, prijímané budú aj mladšie. Informuje o tom na sociálnej sieti.      

"Dnes sa dozvedel, že celý minulý týždeň obvolávalo naše oddelenie školstva rodičov neprijatých detí, lebo veľa detí nenastúpilo a ostávajú nám voľné miesta. Do dnešného dňa sa im nepodarilo naplniť našu kapacitu," skonštatoval Hrčka.       

Podmienkou sú deti, ktoré mali k 1. septembru tri roky. Ak sa kapacity materských škôl nenaplnia staršími deťmi, prijímané budú aj tie deti, ktoré budú mať tri roky do 31. decembra tohto roka. Starosta zároveň podotkol, že voľné miesta ostali aj v novej materskej škole v budove základnej školy na Turnianskej ulici. Táto škôlka bude otvorená k 15. októbru.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2017
Voľné miesta pre petržalských škôlkarov
Pre Petržalčanov, ktorí nedostali pre svoje dieťa miesto v materskej škole a chodia za prácou smerom do Karlovej Vsi, má mestský úrad dobrú správu.
viac
25.06.2019
Mestská časť Petržalka zvýši kapacity v materských školách
Do konca septembra 2019 plánuje Stredisko služieb školám a školským zariadeniam Petržalka zvýšenie kapacít materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Petržalka o 70 miest,.
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
28.08.2021
Okresné mestá na Zemplíne sú na "povinných predškolákov" pripravené
Mestá Humenné, Michalovce, Vranov nad Topľou a Sobrance sa nedostatku voľných miest pre zabezpečenie povinnej predškolskej dochádzky vo svojich materských školách neobávajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %