Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.09.2017 04:18

Voľné miesta pre petržalských škôlkarov


Ilustračná snímka: (tasr).


Pre Petržalčanov, ktorí nedostali pre svoje dieťa miesto v materskej škole a chodia za prácou smerom do Karlovej Vsi, má mestský úrad dobrú správu.


„Dohodli sme so samosprávou Karlovej Vsi, že poskytnú z vlastných kapacít 45 voľných miest práve petržalským deťom,“ povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Je to ďalší príklad dobrej spolupráce samospráv. A aj toho, že Petržalka sa snaží riešiť problémy (a nielen pri nedostatku miest v materských školách) všetkými dostupnými spôsobmi.

V tejto súvislosti spomeňme aj možnosť ubytovania pre učiteľov materských a základných škôl v stredoškolských internátoch. Konkrétne na Vranovskej už býva prvých 7 učiteľov.

Pre deti vo veku 3 – 4 roky je v Karlovej Vsi voľných 18 miest, pre deti od 4 do 5 r. 16 miest, pre 5 až 6-ročné deti 11 miest. Väčšina voľných kapacít je na Dlhých dieloch. Záujemcovia o tieto miesta sa môžu do 14. septembra ozvať na mail: iliana.medvidova@karlovaves.sk.

Autor: (Silvia VNENKOVÁ, MsÚ Bratislava-Petržalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Budova bývalej škôlky je nebezpečná
Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja dnes na mimoriadnom brífingu reagovali na nepravdivé informácie, ktoré zazneli na tlačovej konferencii župných poslancov Rudolfa Kusého a Eduarda Demela ohľadom predaja budovy materskej školy na Znievskej ulici č. 4 v MČ Bratislava – Petržalka.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
27.02.2021
Petržalka chce kúpiť budovu pre novú škôlku na Slnečniciach
Rozširovanie siete verejných materských a základných škôl by mala byť priamo úmerná novej výstavbe. Toto platí najmä v prípade kedy vznikajú nové štvrte mesta s tisíckami bytov a obyvateľov.
viac
04.07.2022
V poradí 27. škôlka v Petržalke je opäť o čosi bližšie k realite
Jej budovu na Fialovej ulici v lokalite Slnečnice odovzdal developer minulý týždeň mestskej časti, ktorá ju odkúpila za milión eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %