Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
05.12.2022 08:25

Otvorili klzisko v mestskom parku, v prevádzke bude denne


Ilustračná snímka: (tasr).


V Mestskom parku v Košiciach v sobotu popoludní otvorili pre záujemcov o korčuľovanie ľadovú plochu. Po minuloročnej premiére bude prístupná aj túto sezónu. Informoval o tom košický magistrát.


Prevádzkovateľ ľadovej plochy je Tepelné hospodárstvo (TEHO) Košice. V nedeľu (4. 12.) bude ľadová plocha k dispozícii korčuliarom v časoch o 10.00, 14.00, 16.00 a 18.00 h. Od pondelka (5. 12.) bude klzisko v prevádzke každý deň, v štandardnom režime od 9.00 do 21.00 h. V utorky bude z dôvodu technickej prestávky pre verejnosť ľadová plocha k dispozícii až od 12.30 h.

"Aby sa vystriedalo čo najviac ľudí, korčuľovanie bude rozdelené do 90-minútových blokov. Vždy po skončení bude nasledovať prestávka na úpravu ľadu a na vystriedanie korčuliarov," uviedlo mesto. Klzisko si môžu zarezervovať aj materské, základné a stredné školy so zvýhodneným vstupným. Prenajať si ho môžu aj amatérski hokejisti na hokejové zápasy. Novinkou bude požičovňa korčúľ, pomôcky na korčuľovanie aj služba brúsenia korčúľ za poplatok.

Klzisko bude počas zimných mesiacov v prevádzke, pokiaľ teploty nevystúpia nad desať stupňov Celzia. Mobilnú ľadovú plochu v parku s rozmermi 40 krát 20 metrov TEHO prvýkrát slávnostne otvorilo vlani 17. decembra a v prevádzke bolo do 1. marca tohto roku. Náklady na jej vybudovanie predstavovali 522 000 eur.

V rámci košických predvianočných podujatí sa v nedeľu o 18.00 h na Hlavnej ulici pobeží charitatívny Mikulášsky beh v hlavnej úlohe s rôznou rýchlosťou bežiacimi Mikulášmi. V pondelok (5. 12.) o 17.00 h je naplánované slávnostné otvorenie Košických rozprávkových Vianoc s rozsvietením 17-metrovej vianočnej jedle pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici. Tento deň sa zároveň oficiálne začnú Košické vianočné trhy. Neďaleko klziska v mestskom parku budú môcť návštevníci zavítať do krajiny Rozprávkovo. K svetelnej výzdobe z rozprávok Perinbaba, Červená Čiapočka a O Jankovi a Marienke pribudne aj ďalšia postavička Janko Hraško.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2017
Cez víkend otvára detská železnica tohtoročnú sezónu
Po zimnom spánku sa prebúdza aj Košická detská historická železnička. Verejná generálka je naplánovaná cez víkend 29. a 30. apríla od 11. do 16. hodiny. Slávnostné otvorenie aj s kovbojským prepadom sa uskutoční v pondelok 1. mája o 9. hodine.
viac
12.03.2022
Plaváreň by po rekonštrukcii chceli opäť sprístupniť v apríli
Plaváreň v Spišskej Novej Vsi by chceli po rekonštrukcii znova sprístupniť verejnosti v apríli. Potvrdil to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení mesta Vladimír Hovaňák s tým, že samotné práce sa začali v júli minulého roka a v súčasnosti sa dolaďujú posledné detaily.
viac
05.04.2022
Po zimnej prestávke sa opäť otvoria brány Spišského hradu
Po zimnej prestávke sa už onedlho opäť otvoria brány Spišského hradu pre verejnosť. Dáša Uharčeková Pavúková z oddelenia komunikácie Spišského múzea v Levoči informovala, že hrad bude otvorený od 14. apríla.
viac
13.08.2022
Zipline v Beňatine bude východoslovenský unikát
V nedeľu 14. augusta bude v Košickom kraji do života uvedený jeden z najväčších investičných projektov tejto sezóny - Zipline v Beňatine. Vďaka tomuto projektu sa bude dať doslova “preletieť“ ponad modrú hladinu populárneho jazera v romantickom prostredí bývalého kameňolomu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %