Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.03.2022 10:35

Plaváreň by po rekonštrukcii chceli opäť sprístupniť v apríli


Na archívnej snímke z 8. júna 2020 plaváreň v okresnom meste Spišská Nová Ves. Snímka zdroj: (tasr).


Plaváreň v Spišskej Novej Vsi by chceli po rekonštrukcii znova sprístupniť verejnosti v apríli. Potvrdil to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení mesta Vladimír Hovaňák s tým, že samotné práce sa začali v júli minulého roka a v súčasnosti sa dolaďujú posledné detaily.


„Čakáme už len na kolaudačné rozhodnutie, aby sme koncom marca mohli všetko spustiť v skúšobnom režime,“ uviedol.

V rámci obnovy sa vymenila pôvodná technológia na vykurovanie a ohrev vody pre objekty krytej plavárne, letného kúpaliska i športovej haly. Taktiež sa vymenili vonkajšie teplovodné rozvody k spomínaným objektom. Okrem technológie sa rekonštruovala aj vzduchotechnika v krytej časti plavárne. „Okrem tejto veľkej technologickej rekonštrukcie aktuálne prebiehajú práce v šatniach v plavárni vrátane výmeny okien, dlažby či elektroinštalácie,“ doplnil Hovaňák. Celkové náklady na technologickú rekonštrukciu sú na úrovni 1,47 milióna eur, obnova šatní si vyžiada ďalších 45 000 eur. Miestnej samospráve sa podarilo na projekt získať dotáciu vo výške 900 000 eur z Úradu vlády SR, ostatné náklady radnica hradila z vlastných zdrojov.

„Dá sa povedať, že k rekonštrukcii došlo minútu pred dvanástou. Prioritou bolo zrekonštruovať výmenníkovú stanicu, keďže táto technológia bola v havarijnom stave a zároveň veľmi neefektívna. Posledné roky sme sa ako správca celého areálu báli, či vôbec vydrží vykurovaciu sezónu. K tomu sme chceli spojazdniť nefunkčnú vzduchotechniku na krytej plavárni, hlavne pre skvalitnenie podmienok pre návštevníkov,“ zdôvodnil nutnosť projektu. Dodal, že rekonštrukcia šatní vyplynula z havarijných stavov, ktoré sa ukázali pri veľkej modernizácii. Od apríla by mali návštevníci plavárne pocítiť predovšetkým teplejšiu vodu v detskom bazéne a v krytej plavárni či celkovo vyššiu pocitovú teplotu v okolí bazénov.

„Momentálne sa už neuvažuje o ďalších investíciách veľkého rozsahu. Ako správca však dúfame, že sa v budúcnosti nájdu externé zdroje, ktoré by opäť pomohli pri ďalších potrebných rekonštrukciách na krytej plavárni,“ uzatvára Hovaňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2018
Vďaka dotácii zo SFZ postupne obnovia futbalový štadión
Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi prejde postupne kompletnou rekonštrukciou. Slovenský futbalový zväz (SFZ) totiž schválil mestu dotáciu 750.000 eur.
viac
06.02.2021
Mesto otvorí školy, rozšírilo aj testovaciu kapacitu
Mesto Spišská Nová Ves v súvislosti s otváraním škôl rozšírilo počas víkendu (6. - 7. 2.) testovaciu kapacitu mobilného odberového miesta. V meste budú od pondelka (8. 2.) otvorené všetky mestské materské školy. Základné školy otvoria svoje brány len pre žiakov prvého stupňa.
viac
17.04.2021
Spišskonovoveská zoo privíta prvých návštevníkov už 20. apríla
Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi v súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení otvorí svoje brány pre návštevníkov už najbližší utorok (20. 4.) Uviedol to pre TASR riaditeľ zoo Karol Dzurik s tým, že pôvodne sa mala sezóna začať 1. apríla.
viac
14.07.2022
Po dvoch rokoch sa centrum mesta opäť zmení na veľké trhovisko
Po dvoch rokoch sa vo štvrtok v Spišskej Novej Vsi začína 67. ročník tradičného Spišského trhu. Pri tejto príležitosti pripravili pre občanov mesta i návštevníkov kultúrny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %