Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.02.2021 12:05

Mesto otvorí školy, rozšírilo aj testovaciu kapacitu


Ilustračná snímka


Mesto Spišská Nová Ves v súvislosti s otváraním škôl rozšírilo počas víkendu (6. - 7. 2.) testovaciu kapacitu mobilného odberového miesta. V meste budú od pondelka (8. 2.) otvorené všetky mestské materské školy. Základné školy otvoria svoje brány len pre žiakov prvého stupňa.


 „Prezenčná forma vyučovania po piatich deťoch v triede druhého stupňa je určená pre žiakov, ktorí nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Bez obmedzení sa otvoria školské kluby detí a školské jedálne ZŠ a MŠ. Základná umelecká škola sa otvorí len na individuálnu formu vyučovania a len pre žiakov prvého stupňa ZŠ mimo výučby spevu a hry na dychové nástroje,“ uviedla vedúca oddelenia školstva na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi Dana Mrnková.       

Ako ozrejmila, podmienkou účasti detí v školách je negatívny výsledok RT-PCR alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starší ako sedem dní u jedného zo zákonných zástupcov žijúcich s dieťaťom alebo žiakom v spoločnej domácnosti. Podľa Mrnkovej sa negatívnym výsledkom testu musia preukázať aj žiaci druhého stupňa ZŠ a jeden ich zákonný zástupca. Podrobnejšie informácie nájde verejnosť na stránke mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
Spišská Nová Ves otvorí materské a základné školy za špecifických podmienok
Spišská Nová Ves od 1. júna otvára materské a základné školy, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti, za špecifických podmienok. Rozhodol o tom krízový štáb mesta v súvislosti s postupným uvoľňovaním opatrení v rámci štvrtej fázy. Informovala o tom pracovníčka pre styk s médiami Edita Gondová.
viac
17.04.2021
Spišskonovoveská zoo privíta prvých návštevníkov už 20. apríla
Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi v súvislosti s uvoľňovaním protipandemických opatrení otvorí svoje brány pre návštevníkov už najbližší utorok (20. 4.) Uviedol to pre TASR riaditeľ zoo Karol Dzurik s tým, že pôvodne sa mala sezóna začať 1. apríla.
viac
16.02.2022
Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum
V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).
viac
12.03.2022
Plaváreň by po rekonštrukcii chceli opäť sprístupniť v apríli
Plaváreň v Spišskej Novej Vsi by chceli po rekonštrukcii znova sprístupniť verejnosti v apríli. Potvrdil to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení mesta Vladimír Hovaňák s tým, že samotné práce sa začali v júli minulého roka a v súčasnosti sa dolaďujú posledné detaily.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %