Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.02.2022 10:40

Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum


Ilustračná snímka.


V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).


Pre obyvateľov regiónu v ňom budú dostupné všetky agendy okresného úradu a tiež niektoré v gescii polície. Informoval o tom tlačový odbor MV SR.

"Po nevyhnutných stavebných úpravách by klientske centrum v Spišskej Novej Vsi mohlo poskytovať služby už v letných mesiacoch," informovalo ministerstvo s tým, že rekonštrukčné práce v budove, ktorú získalo od envirorezortu, budú financované v rámci projektu Podpora okresných úradov poskytujúcich integrované proklientsky orientované služby v menej rozvinutých regiónoch za účelom zlepšovania prístupu občanov k verejným službám.

"Teším sa, že aj Spišská Nová Ves sa konečne dostane do zoznamu okresov, ktoré majú svoje klientske centrum. Roky sa o tom hovorilo, ale až teraz sa myšlienku podarilo pretaviť do reality," vyjadrila sa prednostka miestneho okresného úradu Mária Dudžáková s tým, že v rámci policajnej agendy bude klientske centrum ponúkať služby evidencie vozidiel, vybavovania dokladov a tiež agendu zbraní a streliva.

V súlade s programovým vyhlásením vlády SR pokračuje MV SR v budovaní siete klientskych centier vo všetkých okresných mestách, v ktorých takéto centrum nie je zriadené. Zámerom je vytvoriť celkom 78 klientskych centier.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2020
Klientske centrá od stredy v plnej prevádzke
Od zajtra 20. 5.2020 budú klientske centrá a kontaktné pracoviská MVSR v plnej prevádzke. Na základe priaznivého vývoja epidemiologickej situácie na území Slovenskej republiky dochádza k uvoľňovaniu opatrení, ktoré boli zavedené pre epidémiu COVID-19.
viac
06.02.2021
Mesto otvorí školy, rozšírilo aj testovaciu kapacitu
Mesto Spišská Nová Ves v súvislosti s otváraním škôl rozšírilo počas víkendu (6. - 7. 2.) testovaciu kapacitu mobilného odberového miesta. V meste budú od pondelka (8. 2.) otvorené všetky mestské materské školy. Základné školy otvoria svoje brány len pre žiakov prvého stupňa.
viac
28.02.2023
V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí
V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.
viac
23.06.2023
Nové tréningové atletické centrum bude onedlho slúžiť verejnosti
V Spišskej Novej Vsi ukončili výstavbu nového tréningového atletického centra, onedlho bude slúžiť verejnosti. Zástupcovia mesta ako investora si objekt od dodávateľa stavby prevzali v stredu (21. 6.) s mesačným predstihom. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %