Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
10.08.2023 09:30

Osem obcí z okresu Michalovce chce vybudovať kanalizáciu takmer za 16 mil. eur


Ilustračná snímka.


Spolu osem obcí z Michalovského okresu chce vybudovať splaškovú kanalizáciu. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Združenie obcí Čierna Voda - Uh predložilo na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané náklady predstavujú 15,77 milióna eur.


Vybudovať plánujú splaškovú kanalizáciu a odvedenie odpadkových vôd z obcí Stretava, Palín, Senné, Zemplínska Široká, Iňačovce, Jastrabie pri Michalovciach, Čečehov a Stretavka, a to do už existujúcej čistiarne odpadových vôd (ČOV) v Pavlovciach nad Uhom, kde je pre danú lokalitu voľná kapacita. V uvedených ôsmich obciach žije aktuálne dokopy okolo 4800 obyvateľov.

"Nutnosť výstavby splaškovej kanalizácie v obciach je zdôvodnená potrebou ochrany podzemných a povrchových vôd pred ich znečistením splaškovými odpadovými vodami z domových žúmp, ktoré v mnohých prípadoch nie sú nepriepustné," uvádza v zámere. Výstavbou by sa malo zabezpečiť spoľahlivé a kontrolované odvádzanie a čistenie splaškových odpadových vôd do funkčnej ČOV.

Pripomína, že termíny začatia a ukončenia stavby budú závisieť od získania investičných prostriedkov a od výberu zhotoviteľa stavby verejným obstaraním. Začiatok výstavby odhaduje na jún 2024. Výstavba by mala trvať dva roky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2021
Mesto Sobrance by rado oživilo tradíciu kúpeľníctva
Oživiť tradíciu kúpeľníctva v Sobraneckých kúpeľoch, a tým rozvinúť i celý región chce mesto Sobrance. Zámer projektu Sobranecké kúpele - výstavba areálu s predpokladanými rozpočtovými nákladmi 17 miliónov eur je aktuálne v zisťovacom konaní posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
17.01.2022
OLO plánuje postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň v SR
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánuje v hlavnom meste postaviť najmodernejšiu a najväčšiu kompostáreň na Slovensku. Vybudovať ju chce v mestskej časti Podunajské Biskupice v lokalite Vlčie hrdlo, v susedstve priemyselného areálu Slovnaft.
viac
26.09.2022
Nová trať má prepojiť Dlhé diely s trolejbusovou sieťou v meste
Nová trolejbusová trať medzi Patrónkou a Riviérou by mala prepojiť Dlhé diely s celým systémom trolejbusových tratí v hlavnom meste. Vyplýva to zo zámeru, ktorý Dopravný podnik Bratislava (DPB) predložil na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %