Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
28.03.2024 10:00

Prievidza chce zabezpečiť revitalizáciu tržnice na sídlisku Píly


Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič


Mesto Prievidza plánuje zabezpečiť revitalizáciu tržnice na Trhovej ulici na sídlisku Píly. Prácami bude sledovať sfunkčnenie priestoru, ktorý slúži na predaj sezónneho tovaru. S rekonštrukciou chce začať na jeseň. Informovala o tom primátorka Katarína Macháčková.


"Vieme, že tržnica je centrom života. Uvedomujeme si, že je tento priestor veľmi využívaný, preto ho chceme skrášliť. Našou predstavou je, že vytvoríme modernú tržnicu, ktorá sfunkční tento priestor," skonštatovala Macháčková.         

Projekt rekonštrukcie tržnice chce mesto podľa nej zabezpečiť so spoločnosťou Správa majetku mesta Prievidza, ktorá je jej prevádzkovateľom.         

S rekonštrukciou trhoviska chce radnica začať na jeseň, aby neobmedzila trhovníkov. Práce plánuje ukončiť do konca roka, dodala primátorka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2016
V Prievidzi sa mení systém umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov
Nový spôsob umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov čaká od jari obyvateľov prievidzského sídliska Píly. Kým v minulosti bol na sídlisku zavedený spôsob umiestňovania podľa stanoveného termínu a miesta umiestnenia, už čoskoro si budú môcť obyvatelia objednať kontajner priamo k bytovému domu.
viac
14.11.2016
Problémy s diviakmi by mal vyriešiť ich plánovaný odstrel a plašenie
Problémy s premnoženými diviakmi v Prievidzi by mal vyriešiť ich plánovaný odstrel a plašenie. Metropola hornej Nitry registruje ťažkosti s touto divou zverou už dlhodobo, diviaky sa pohybovali na sídlisku Kopanice, v parkoch i centre mesta, pričom spôsobili aj viacero škôd.
viac
12.03.2020
Na sídlisku Farská lúka pribudne nové parkovisko aj ihrisko
Nové parkovisko aj ihrisko vznikne v blízkej budúcnosti na sídlisku Farská lúka vo Fiľakove v okrese Lučenec. Parkovisko chce samospráva podľa primátora Attilu Agócsa vybudovať ešte v tomto roku, ihrisko najneskôr v budúcom.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %