Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.03.2024 10:00

Prievidza chce zabezpečiť revitalizáciu tržnice na sídlisku Píly


Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič


Mesto Prievidza plánuje zabezpečiť revitalizáciu tržnice na Trhovej ulici na sídlisku Píly. Prácami bude sledovať sfunkčnenie priestoru, ktorý slúži na predaj sezónneho tovaru. S rekonštrukciou chce začať na jeseň. Informovala o tom primátorka Katarína Macháčková.


"Vieme, že tržnica je centrom života. Uvedomujeme si, že je tento priestor veľmi využívaný, preto ho chceme skrášliť. Našou predstavou je, že vytvoríme modernú tržnicu, ktorá sfunkční tento priestor," skonštatovala Macháčková.         

Projekt rekonštrukcie tržnice chce mesto podľa nej zabezpečiť so spoločnosťou Správa majetku mesta Prievidza, ktorá je jej prevádzkovateľom.         

S rekonštrukciou trhoviska chce radnica začať na jeseň, aby neobmedzila trhovníkov. Práce plánuje ukončiť do konca roka, dodala primátorka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2016
V Prievidzi sa mení systém umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov
Nový spôsob umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov čaká od jari obyvateľov prievidzského sídliska Píly. Kým v minulosti bol na sídlisku zavedený spôsob umiestňovania podľa stanoveného termínu a miesta umiestnenia, už čoskoro si budú môcť obyvatelia objednať kontajner priamo k bytovému domu.
viac
13.04.2018
Mesto získalo na revitalizáciu sídliska 551-tis. eur z eurofondov
Mesto Krupina získalo nenávratný finančný príspevok 551.383 eur z eurofondov na revitalizáciu svojho najväčšieho sídliska Majerský rad. Projekt rieši opravu chodníkov a trás pre peších, obnovu detských ihrísk, vybudovanie exteriérových fitnes zariadení a vytvorenie cyklochodníka vhodného aj na onlin
viac
17.09.2018
V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce
V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.
viac
29.12.2020
Mesto ukončilo v tomto roku napriek pandémii viaceré projekty
Rok 2020 bol v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 pre samosprávy náročný. Mestu Bardejov sa napriek tomu podarilo úspešne ukončiť všetky významnejšie projekty. Uviedol to jeho hovorca Štefan Hij.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %