Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
29.03.2023 04:15

Vnútroblok na Kopaniciach zrekonštruovali, pribudla tam i zeleň


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukciu chodníkov i vybudovanie nových parkovacích miest zabezpečila samospráva Prievidze medzi bytovými domami na Ulici V. Benedikta a Ulici M. Gorkého na sídlisku Kopanice.


Do revitalizácie priestoru investovala viac ako 140 000 eur, vo vnútrobloku pribudla i zeleň.

Viceprimátor Michal Dobiaš priblížil, že realizáciou investície samospráva reagovala na dlhoročnú požiadavku obyvateľov, ktorí bývajú v tejto časti mesta, a tamojšieho výboru volebného obvodu. "Projekt sa začal ešte veľmi dávno, bolo však potrebné venovať sa majetkovoprávnemu vyrovnaniu pozemkov, čo bolo komplikované," spomenul Dobiaš.

Obnovu vnútrobloku rozdelili do viacerých etáp. "V prvom rade to bola rekonštrukcia troch existujúcich prepojených chodníkov, chodníky majú šírku dva a 1,5 metra, kopírujú pôvodnú trasu a sú napojené na sieť existujúcich chodníkov. Ďalej tu vzniklo 16 nových parkovacích miest, sú z vegetačnej dlažby," konkretizovala primátorka Katarína Macháčková. V priestore podľa nej pribudla i náhradná výsadba.

"Výnimočnosťou v tejto lokalite je, že napriek tomu, že sme zabrali časť verejnej zelene na nové parkovacie miesta, viac zelene sme získali, pretože sme zrušili nevyužívaný, nelogicky postavený chodník vrátane schodiska," priblížil ďalej Dobiaš. Chodníky, ktoré prešli rekonštrukciou, sú po novom podľa neho zo zámkovej dlažby, čo umožní, aby dažďová voda plynulo odtekala do spodných vôd.

S prácami začala prievidzská spoločnosť Agricolo v novembri minulého roka, dokončila ich začiatkom marca. Celkové náklady na dielo sa pohybovali vo výške 143 278 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce
V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.
viac
30.09.2018
Vnútrobloky na Prvomájke v Malackách sú po desaťročiach ako nové
Vnútroblok pri Spojenej škole, za Mestským centrom sociálnych služieb, v križovatke ulíc Pribinova a 1. mája, na Ulici M. Rázusa oproti Centru voľného času – tieto štyri lokality, ktoré ležia v dotyku s Ulicou 1. mája, sú po dlhých rokoch ako nové.
viac
24.03.2020
V Prievidzi chcú zrekonštruovať pešiu zónu na sídlisku Kopanice
Prievidzská samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu pešej zóny na Ulici K. Novackého na sídlisku Kopanice. V priestore pred predajňou potravín a zdravotným strediskom pribudne nová dlažba, zóna pre deti či zeleň.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %