Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
24.03.2020 07:30

V Prievidzi chcú zrekonštruovať pešiu zónu na sídlisku Kopanice


Snímka zdroj: (facebook, Prievidza - sídlisko Kopanice).


Prievidzská samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu pešej zóny na Ulici K. Novackého na sídlisku Kopanice. V priestore pred predajňou potravín a zdravotným strediskom pribudne nová dlažba, zóna pre deti či zeleň.


Výzvu na spracovanie projektovej dokumentácie zverejnila radnica na stránke mesta, informovala v pondelok primátorka Katarína Macháčková.

Novú podobu pešej zóny na Kopaniciach stanovila architektonická štúdia, z ktorej má i projektová dokumentácia vychádzať. Samospráva v projekte počíta s výmenou dlažby, rekonštrukciou priľahlých schodísk a rámp, výmenou pouličného osvetlenia, realizáciou dvoch detských zón, úpravou stien, vybudovaním nových zelených plôch či s osadením nového mobiliára.

Spracovateľ zabezpečí vypracovanie projektu najneskôr do 75 dní. Zákazku bude radnica financovať z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2017
Mesto chce z Mierového námestia v centre vytvoriť pešiu zónu
Centrum Malaciek by sa mohlo výrazne zmeniť. Vedenie okresného mesta plánuje vytvoriť z Mierového námestia pešiu zónu a súčasné parkovisko na tejto ploche presunúť pod zem.
viac
02.04.2020
Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa
Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
29.03.2023
Vnútroblok na Kopaniciach zrekonštruovali, pribudla tam i zeleň
Rekonštrukciu chodníkov i vybudovanie nových parkovacích miest zabezpečila samospráva Prievidze medzi bytovými domami na Ulici V. Benedikta a Ulici M. Gorkého na sídlisku Kopanice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %