Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.04.2020 02:00

Zapotôčky a mestský park prepojí cyklotrasa


Ilustračná snímka: (int.).


Sídlisko Zapôtočky a mestský park v Prievidzi prepojí cyklotrasa. S jej výstavbou začali stavbári v týchto dňoch. Na prvú etapu cyklochodníka za viac ako 1,5 milióna eur, ktorý povedie do susedných Bojníc, získala prievidzská samospráva financie z fondov Európskej únie.


Výstavbu cyklotrasy pripravovala prievidzská radnica niekoľko rokov. „Súčasťou projektu je okrem vybudovania samotnej trasy aj chodník pre chodcov a doplnkové prvky cyklistickej infraštruktúry, to znamená, že tam budú odpočívadlá, lavičky, premostenie cez rieku Nitra, odpadkové koše. Pôjde tak o modernú peknú cyklotrasu, teda nie o chodník alebo vyznačené čiary na ceste,” priblížila primátorka Katarína Macháčková.       

Celková dĺžka trasy je podľa nej 3,7 kilometra. „Začínať sa bude od železničnej stanice, pôjde cez sídlisko Zapotôčky k obchodnému centru, od neho pôjde smerom popri rieke do mestského parku a cyklostrasa bude vyúsťovať pri škole na Ulici S. Chalupku,” spresnila.       

Výstavbu prvej etapy cyklotrasy zabezpečuje spoločnosť Cesty Nitra. Celková cena diela predstavuje sumu 1 559 821,12 eura. Na realizáciu investície získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu. Práce by mal dodávateľ ukončiť ešte tento rok.      

„Mesto pracuje už aj na druhej etape cyklotrasy. Je však náročné jednak majetkovoprávne, ako i technicky pripraviť trasovanie. Boli by sme radi, keby sa nám to do budúcna podarilo,” skonštatovala primátorka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2018
Mesto Michalovce získalo viac ako pol milióna eur na cyklotrasu
V meste pribudne viac ako dva kilometre novej cyklotrasy vďaka schváleným externým finančným prostriedkom z Európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 562 tisíc eur. Mesto bude projekt spolufinancovať sumou 29, 6 tisíc eur.
viac
20.05.2020
Výstavba prvého úseku cyklotrasy pokračuje podľa plánov
Výstavba prvého úseku cyklotrasy na Pereckej ulici v Leviciach pokračuje podľa projektovej dokumentácie a v zmysle podmienok vydaného stavebného povolenia.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %