Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.05.2022 11:40

Nitra posilnila spoje cyklobusu medzi sídliskami a parkom


Snímka zdroj: (tasr).


Cyklobus na linke C35 bude v Nitre jazdiť podľa nového grafikonu. Mestskí poslanci rozhodli, že sa posilnia spoje, ktoré smerujú zo sídlisk Klokočina a Chrenová do mestského parku.


Linka premáva na trati medzi najväčšmi nitrianskymi sídliskami, parkom a zastávkou pri nemocnici na Zobore, ktorá je pre turistov vstupom do Zoborských lesov. Cyklobus premáva od jari do jesene počas víkendov a sviatkov. Viacerí cestujúci sa však sťažovali, že na Zobor chodí zbytočne často a linka potom nestíha obslúžiť vyťaženejšie úseky medzi sídliskami a parkom na Sihoti.

Mestskí poslanci požiadavkám verejnosti vyhoveli a od 30. apríla grafikon cyklobusu zmenili. „Ubrali sa tri zachádzky z mestského parku smerom na Zobor a zahusťuje sa spoj z mestského parku cez sídliská Chrenová a Klokočina. Pri úprave sme vychádzali aj z poznatku, že linka C35 nie je pre Zobor ťažisková a takmer všetci cyklisti, ktorí sa idú bicyklovať do hôr, idú k zoborskej nemocnici na bicykli už z mesta,“ vysvetlil referent pre mobilitu a MHD Ivan Janček.

Ako zdôraznil, nový grafikon vychádza zo žiadostí cestujúcich, ktorým prekážali prieluky v dopravnej obsluhe parku. „Bude to pre nich teraz prehľadnejšie, pretože budú vedieť, že autobus ide každú hodinu a bude jazdiť častejšie na tej časti trasy, kde cestujúci majú reálny záujem nastupovať a vystupovať,“ uviedol Janček.

Ako doplnil, počet kilometrov na cyklobusovej linke C35 sa tým nezvyšuje, takže nebudú rásť ani finančné náklady mesta na hromadnú dopravu. „Mestský rozpočet nezaťažia ani výdavky na brigádnika, ktorý bude na linke pomáhať s manipuláciou s bicyklami. S dopravcom máme pevne vysúťaženú cenu, takže to bude na jeho náklady,“ dodal Janček.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2018
Počas Veľkej noci začne v meste premávať cyklobus
Počas veľkonočných sviatkov začne v Nitre opäť premávať cyklobus. Sezónna linka mestskej hromadnej dopravy v Nitre C35 vyjde do ulíc po prvý raz v piatok 30. marca a premávať bude do 21. októbra.
viac
01.03.2019
Mesto Nitra chce reagovať na klimatické zmeny vypracovaním stratégie
Mesto Nitra chce reagovať na klimatické zmeny súvisiace s globálnym otepľovaním vypracovaním východiskového dokumentu Stratégia adaptačných opatrení na zmenu klímy pre mesto Nitra. Zhotoviteľom strategického dokumentu bude spoločnosť Slovholding.
viac
30.03.2021
Od Veľkého piatka začne v Nitre opäť premávať cyklobus
Od Veľkého piatka (2. 4.) začne v Nitre po zimnej prestávke opäť premávať cyklobus. Autobusová sezónna linka C35, ktorú v rámci mestskej hromadnej dopravy prevádzkuje spoločnosť Arriva, je určená špeciálne na prevoz bicyklov.
viac
25.04.2023
Mesto pripravuje zmeny v MHD, niektoré linky sa rozšíria,iné optimalizujú
Nitrianska radnica pripravuje rozšírenie i optimalizáciu viacerých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD). Mestské zastupiteľstvo má o zmenách rokovať na svojom zasadnutí 27. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %