Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.03.2021 02:20

Od Veľkého piatka začne v Nitre opäť premávať cyklobus


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Od Veľkého piatka (2. 4.) začne v Nitre po zimnej prestávke opäť premávať cyklobus. Autobusová sezónna linka C35, ktorú v rámci mestskej hromadnej dopravy prevádzkuje spoločnosť Arriva, je určená špeciálne na prevoz bicyklov.


Premávať bude cez víkendy a sviatky až do polovice októbra, informoval dopravca.

Špeciálne upravený autobus určený na prepravu bicyklov premáva počas cyklistickej sezóny v Nitre od roku 2011. Cyklobus zabezpečuje rýchle spojenie na trase Klokočina – Centrum – Chrenová – Mestský park, vybrané spoje pokračujú až na Zobor k liečebnému ústavu.

Cestujúci zaplatí v cyklobuse len obvyklé cestovné za vlastnú prepravu, preprava bicykla je bezplatná. Trasa linky zabezpečuje spojenie najväčšieho sídliska s centrom mesta, oblasťou Mestského parku a Zoborom, ktorý je východiskovým bodom pre mnohé turistické trasy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2018
Počas Veľkej noci začne v meste premávať cyklobus
Počas veľkonočných sviatkov začne v Nitre opäť premávať cyklobus. Sezónna linka mestskej hromadnej dopravy v Nitre C35 vyjde do ulíc po prvý raz v piatok 30. marca a premávať bude do 21. októbra.
viac
25.12.2018
Turistický vláčik by mal v meste premávať celoročne, nielen sezónne
Spoločnosť Arriva plánuje prevádzkovať turistický vláčik v Nitre celoročne. Vláčik premáva v meste pod Zoborom už niekoľko rokov sezónne od konca mája do konca októbra. Arriva ho začala prevádzkovať v júni tohto roka, keď nahradila pôvodného prevádzkovateľa.
viac
11.03.2021
Arriva spúšťa od začiatku apríla systém zdieľaných bicyklov v Nitre
Spoločnosť Arriva spúšťa od 1. apríla plne funkčný systém zdieľaných bicyklov v meste Nitra. K doterajším siedmim pevným stanovištiam pribudne ďalších päť virtuálnych stanovíšť, pre užívateľov bude k dispozícii nová modernejšia aplikácia s názvom nextbike.
viac
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %